Protecció animal… de les paraules als fets

pau andres

Pau Andrés, regidor de Guanyem SAB i diputat provincial

Pocs llocs hi ha com Sant Antoni de Benaixeve, amb un ritme de creixement poblacional tan ràpid però amb una estructura de poble xicotet, que sols compta amb 27 anys d’independència.

Per tant, malauradament, no solem ser famosos per ser capdavanters en la regulació del nostre dia a dia…

I un dels exemples és el benestar animal, Sant Antoni és un poble d’eminent arrel animalista, quant a la cura de les mascotes i animals de companyia. Això és patent en les xarxes socials i grups de debat entre el veïnat, i és també un aspecte que caracteritza positivament el nostre municipi. No obstant això, cap dels equips de govern que han passat per Sant Antoni de Benaixeve en aquests 27 anys (més enllà de les aparents diferencies partidàries) s’ha preocupat mai per reglamentar, ordenar i ajudar seriosament a la regulació de les Colònies Felines. Tradicionalment, sense gaire ajuda municipal, aquestes colònies s’han anat controlant i cuidant per un grup de voluntàries animalistes dedicades en cos i ànima a desparasitar, alimentar, castrar i vetlar pels felins del nostre terme municipal, amb un gran esforç econòmic i de temps per la seua banda.

I d’aquella falta de compromís polític, els problemes de hui. Trobem les colònies felines en una situació crítica, tant pel nombre de gats, davant la impossibilitat econòmica de fer front a les castracions, com a la desparasitació i alimentació. A més a més, la maca d’un posicionament clar i integral al tema està provocant, progressivament, conflictes dins del mateix veïnat.

Aquest és un exemple que la política animalista no va només de bones intencions o bones paraules, que queden en no res quan no van acompanyades de fets i de pressupostos per afrontar les necessitats del veïnat. Es una llàstima que l’absent voluntat política deixe temes importants, com aquest, en la discrecionalitat del govern de torn. La falta de criteris objectius per atorgar –així com per a retirar- els carnets d’alimentadores, el buit d’una ordenança que done seguretat i estabilitat a la feina que es fa a les colònies, a les persones que les cuiden i a tot el veïnatge, es un lamentable cercle viciós.

Es per això, i davant a la delicada situació en la qual es troben les Colònies del nostre terme, desde Guanyem demanarem en el pròxim Ple ordinari de setembre que -una vegada per totes i consensuat amb l’associació animalista de Sant Antoni de Benaixeve i les actuals responsables de les colònies- es doni inici al treball cap a una efectiva regulació, en el marc de la nova Llei de Benestar Animal que farà de parany i facilitarà la gestió i convivència entre el veïnat i les colònies felines. I que aquest siga un pas endavant per fer de les paraules i de les bones intencions, mesures que afavorisquen la convivència i la cura dels nostres animals.

Espere que aquesta iniciativa que impulsarem des de Guanyem tinga tot el suport de la corporació municipal i no, com quan presentarem la moció per evitar ni incitar el maltractament animal en les festes patronals, on una vegada més l’únic partit ecologista de Sant Antoni de Benaixeve es quedà sol.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà