Oportunitats

Robert Raga

Robert Raga, alcalde de l’Ajuntament de Riba-roja

Després de dues legislatures de dur treball, en aquest tercer mandat ha sigut possible cristal·litzar un nou repte que canviarà, de ben segur, el camí de tres municipis valencians que estem units per una mateixa situació geogràfica, patim les mateixes mancances en matèria de comunicacions i infraestructures i, finalment, tenim un objectiu comú: el desenvolupament del nostre teixit industrial, base essencial per al desenvolupament social i econòmic, no sols de les empreses i de les indústries que en els polígons estan radicades hui i les que encara estan per arribar, sinó, també, per a les persones i per a les famílies que viuen d’aquesta activitat econòmica que es duu a terme cada dia.

Es tracta d’un projecte innovador en la nostra societat, modernitzador per a les empreses de les àrees industrials i transversal en la seua concepció original, amb un caràcter potent i irresistible per al present i encara més per al futur pròxim.

Han sigut diversos anys d’una lluita dura, encomiable i molt fructífera, i ara hem decidit convertir el que en el seu moment va ser l’Associació de Municipis de l’A3, conformada entre Riba-roja de Túria, Loriguilla i Xest, en una Mancomunitat Industrial de l’A3, la primera que es constitueix en la Comunitat Valenciana.

En el camí recordem la càtedra de la Universitat Politècnica de València, germen essencial de l’actual Mancomunitat, que va servir per a obrir els ulls sobre la potencialitat que posseïm els tres municipis en matèria logística i industrial.

Sense aquesta càtedra, sense el saber dels seus ponents, sense les aportacions dels seus professors i sense el valuós potencial humà dels seus participants res del que veiem hui hauria pogut ser possible. Hui més que mai cal reivindicar el paper que compleixen, a vegades sigil·loses, però sempre molt eficients, les universitats. No seria possible estar hui ací sense eixe treball previ.

Enclavats entre les comarques de Camp de Túria i la Foia de Bunyol, representem l’esperit emprenedor i valent de tantes i tants milers de persones que formen part de les tres localitats amb l’objectiu de convertir aquesta àrea en una de les principals en matèria logística i industrial en tot l’arc mediterrani i de l’altiplà ibèric gràcies a la seua envejable posició geogràfica, una baula important i imprescindible cap a les grans potències i els mercats d’Europa central.

Tot un repte i un compromís ineludible per a tots els que en el seu moment vam emprendre aquesta “aventura” cap a un terreny desconegut, però amb la convicció que seria un pas avant en el progrés de la nostra gent, dels nostres veïns i de les empreses que havien confiat en nosaltres a l’hora de triar un lloc per a establir la seua activitat. Sabem que entre els tres som més forts, més eficients i més competitius que si ho fem cadascun pel seu costat. Deixem a un costat

possibles egoismes i apostem, de manera decidida, per anteposar l’interés general. Estem davant una oportunitat única i irrepetible i, per això, volem aprofitar el moment idoni per a prosperar, per a modernitzar-nos i adaptar-nos a qualsevol avanç tecnològic, però tenint en compte sempre que les persones són, al cap i a la fi, la part més valuosa i imprescindible en les més de 2.800 empreses i 24.000 treballadors que componen l’àrea d’actuació. Entre tots, estic convençut, ho aconseguirem.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà