BANNER LLIRIA

La FAPA reclama una educació pública, de qualitat i en valencià “davant l’actual model implantat a la Comunitat Valenciana”

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPA) ha emés un comunicat en què en el qual dóna a conèixer el seu model d’ensenyament públic, que contraposa amb el qual existeix actualment en la nostra comunitat autònoma, sota el seu punt de vista.

José García

“El nostre treball, en representació de les nostres AMPAS, sempre està dirigit a aconseguir una escola pública i de qualitat perquè creiem que en ella trobem una escola plural, igual per a totes i tots i on l’ensenyament dels nostres fills i filles està garantit”, han manifestat des de la FAPA.

Els representants d’esta agrupació consideren que “la política educativa del PP a la Comunitat Valenciana aposta per una ensenyament concertat i privat i degrada l’escola pública”.

Argumenten eixa postura des de la FAPA amb els següents exemples: “A l’inici del curs escolar 2011-2012, hi han 19.000 alumnes en barracons, el que suposa 1.000 més que l’any passat, tot i que la Conselleria ha tractat de donar una bona imatge al respecte, amb la construcció de centres de 26 nous centres i altres 27 en execució”.

Critiquen també des de la FAPA els retalls als bonos d’escolarització infantil de 0 a 3 anys) i els de primària. “El retall és retall del 18% de les ajudes. Ara són 164 euros al mes, front als 201 del curs anterior; en primària, el màxim per al curs 2011-2012 és de 105 euros, front als 120 del curs passat”.

“Es constata, així, la disminució o congelació de les quanties d’ajudes per a l’adquisició de llibres, així com què no hi ha gratuïtat real en l’ensenyança pública”.

Pel que fa a la llengua vehicular,  des de la FAPA es considera que la Conselleria d’Educació “discrimina, com ja venia fent, a aquelles famílies que vulguen que els seus fills estiguen escolaritzats només en valencià”. La Conselleria d’Educació “no ha augmentat els grups i línies en Valencià ignorant les demandes dels consells escolars, claustres i AMPAs”.

D’altra banda, afigen estes fonts, “perquè es puga incorporar l’anglès en el sistema educatiu fa falta una formació i capacitació del professorat en llengua estrangera i per tant inversión”.

Respecte a la cessió de sòl públic, es critica des de la FAPA “la cessió de sòl públic que, des de la Conselleria d’Educació, s’ha efectuar per afavorir la construcció de centres privats”, fet que “perpetua els concerts educatius i que es destine els diners públics a empreses privades que no garanteixen el model d’educació que FAPA reivindica i defensa”.

Pel que fa al fracàs escolar, FAPA denuncia que “la Comunitat Valenciana encapçala el rànquing autonòmic de fracàs escolar en ESO de l’Estat Espanyol amb un 40 %, unes xifres que també afecten a la privada i a la concertada”.

A primària, FAPA critica la la retallada de les plantilles docents , citant l’exemple següent: “s’han oferit menys de 900 vacants per a aquest curs, fet que repercuteix negativament en l’atenció educativa als nostres fills i i provoca l’augment del nombre d’aules massificades o amb excés de ràtios”.

Pel que a a la secundaria, batxillerat, formació profesional i cicles formatius, des de la FAPA es certifica què “els IES travessen una situació econòmica insostenible, i la Conselleria d’Educació deu les despeses de llum, telèfon, aigua, gas i material. Les xifres d’estos deutes es situen entre els 9.000 i els 20.000 euros per centre”.

En formació profesional, asseguren des de FAPA, “hi ha falta de places, especialment als PQPI. El nou Real Decret 1146/2011 modifica l’edat d’accés als PQPI,     que ara serà als 15 anys a partir del curs 2012-2013”. Finalment, “el transport no està becat, havent d’utilitzar transports particulars, motos, amb el risc afegit que això comporta”.

Des de la FAPA es reclama “un model d’ensenyança pública de qualitat, en valencià i amb la participación activa dels pares i mares dels alumnes”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà