S’emetrà del 19 al 21 de març, amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down
À Punt, la cadena pública valenciana, i Clan, el canal infantil i juvenil d’RTVE, s’uneixen a la Fundació Asindown per a donar visibilitat i normalitzar la vida i característiques dels xiquets i xiquetes amb síndrome de Down, amb l’estrena de la sèrie d’animació El món de Pau.
La sèrie, coproduïda per À Punt i RTVE s’estrenarà simultàniament en les dues cadenes del 19 al 21 de març, coincidint amb la celebració el 21 de març del Dia Mundial de la Síndrome de Down. Els cinc primers capítols d’El món de Pau es podran veure en Clan, À Punt i en ambdós webs.
El món de Pau o com fomentar una societat més inclusiva
Per a Pau, un xiquet de nou anys amb síndrome de Down, tindre un cromosoma més li fa veure el món amb altres ulls. Una mirada pura, neta i cristal·lina. Un punt de vista molt particular que ens portarà de la mà per tota la sèrie.
Pau viu feliçment amb els seus pares i la seua germana en un barri de la ciutat. Va a un col·legi compromés amb la inclusió i rep les mateixes classes que els seus companys. És un xiquet tractat com un més de la colla. Aquesta és la màgia del món de Pau. Malgrat les seues limitacions, Pau superarà els problemes típics d’un xiquet en cada episodi, la qual cosa permetrà exportar un ensenyament.
La Fundació Asindown ha sigut l’encarregada de la coordinació de continguts de la sèrie, amb l’objectiu d’afegir un component educatiu i secundant que El món de Pau es convertira en un projecte d’inclusió, sensibilització i aprenentatge de la convivència per la diversitat. Des d’Asindown es van oferir diferents situacions a les quals un xiquet o xiqueta amb síndrome de Down s’enfronta a l’escola.
El personatge de Pau, representa tots els xiquets i xiquetes amb síndrome de Down que es troben en aquesta etapa de la vida. L’objectiu és sensibilitzar des d’edats primerenques per a aconseguir una societat més inclusiva i apreciar el valor de la diversitat.
Asindown és una entitat sense ànim de lucre, fundada el 1989 per famílies amb fills amb síndrome de Down amb l’objectiu d’acabar amb les barreres que impedien el ple desenvolupament de les persones amb síndrome de Down i poder afavorir la seua plena inclusió social.