Obrin a Llíria el major magatzem d’ajuda per a refugiats ucraïnesos amb 50 tones

L’ONG encarregada d’obrir aquest banc de material i aliments han traslladat a més de 1000 refugiats des de l’inici del conflicte

La localitat valenciana de Llíria acull des d’aquest dijous el major centre d’ajuda humanitària per a refugiats ucraïnesos de la Comunitat Valenciana, i actualment compta amb més de 50 tones de material, entre roba, menjar no perible i productes d’higiene o per a la infància.

Així ho ha assegurat l’impulsor d’aquesta iniciativa, l’empresari valencià Juan Manuel Baixauli, qui lidera el projecte de suport amb la Fundació Junts Per la Vida i amb la col·laboració empresarial del Grup Sanz.

El magatzem d’ajuda persegueix aprovisionar al refugiat que arriba a València de l’essencial durant un temps en una espècie de “economat” gratuït, i el material del qual disposa prové de donacions, principalment d’empreses i organitzacions de tota mena.

“El material que hi ha en aquest banc arriben per tres vies, per empreses, organitzacions o persones particulars. Hem tingut una gran recaptació de material i això és molt important”, ha apuntat Baixauli.

Poden recollir aquesta ajuda aquells refugiats que han arribat a diferents poblacions de la Comunitat, tenen necessitats d’emergència, i s’identifiquen com desplaçats ucraïnesos, han informat des de la Fundació Junts per la Vida en un comunicat.

“En aquest centre hi ha personal ucraïnés i no hi haurà dificultat per a atendre’ls. Ací no fa falta demanar cita prèvia, ni cridar prèviament. Hi ha un kit preparat per a cada refugiat o aliments que tinguen de major necessitat”, ha afirmat Juan Manuel

Per a això, la llista i els contactes de repatriats per part de la fundació és essencial per a comunicar amb les famílies i ajudar-los a recollir el material.

Aquesta ONG valenciana, dins de la seua campanya d’emergència per Ucraïna, està traslladant en autobusos a la Comunitat Valenciana a moltes famílies ucraïneses que fugen de la guerra del seu país, i ja són prop de 1.000 les persones que aquesta organització han portat a aqueixa autonomia.

Algunes d’aquestes famílies ja han començat a obtindre l’ajuda en aquest magatzem, sempre de manera gratuïta, i també s’han fet alguns lliuraments a domicili, en pisos on hi ha persones ucraïneses que no tenen cap recurs.

Des de Junts per la Vida s’està estudiant si aquesta acció es pot organitzar adequadament per a disposar d’un sistema de repartiment que puga ajudar a aquelles persones necessitades que no es poden desplaçar al magatzem.

En principi tota l’ajuda és destinada als refugiats que arriben a la Comunitat, encara que s’estan fent col·laboracions directes amb centres sanitaris i hospitals dins d’Ucraïna, als quals se’ls està enviant ajuda de medicaments i utensilis necessaris, en coordinació amb els voluntaris de Junts per la Vida que són a la frontera.

El magatzem aquesta coordinat per una persona la missió de la qual és organitzar la recepció diària de mercaderia i tot tipus d’ajuda, i a més, coordina als voluntaris que ordenen i classifiquen l’ajuda, per a exposar-la de forma organitzada.

En el centre col·laboren de manera solidària molts voluntaris d’iniciatives particulars, grups organitzats amb un interés social, i organitzacions ucraïneses a València, i s’espera la col·laboració de tot el voluntariat que ho desitge.

També s’espera l’aportació i donació d’empreses i particulars, i segons destaquen, en aquest moment és necessari menjar no perible, bolquers, productes per a infància, productes d’higiene personal i productes de neteja i per a rentada de roba.

Juan Manuel Baixuali, impulsor de la iniciativa, ha fet una crida a nombroses empreses perquè envien tot tipus d’ajuda humanitària a les instal·lacions, així com al voluntariat perquè col·labore en el magatzem per a la classificació i organització del material.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà