‘Cadena de valor 3.0’ dona protagonisme a 70 empreses de la Comunitat
À Punt Mèdia emetrà a partir de la pròxima setmana nous espais divulgatius i d’entreteniment en una primera tanda de novetats de cara a febrer quan hi haurà canvis en la graella de televisió. La direcció de la casa ha optat per introduir nous formats en la programació per a millorar la competitivitat de la graella diària.
El dilluns 29 de gener s’estrena La via verda, un nou programa produït pels serveis informatius d’À Punt. Es tracta d’un espai de 30 minuts sobre medi ambient, canvi climàtic, divulgació científica, sector primari i oratge, que s’emetrà de dilluns a divendres a les 13:20 hores, abans de l’À Punt NTC migdia. Amb aquest espai informatiu es reforça la producció pròpia, alhora que s’amplia el temps d’informació que el programa Mar i Bancal dedica cada dia a l’agricultura, la pesca i la ramaderia.
La via verda és un espai vertebrador de la Comunitat Valenciana, que para una atenció especial als temes específics. El programa respon a l’interés de l’audiència per continguts mediambientals, rurals i meteorològics “amb un tractament rigorós des del punt de vista informatiu, però amb un format atractiu, desenfadat i molt entretingut”, assegura Iván Esteve, director d’informatius de la radiotelevisió valenciana.
El periodista Mathies Muñoz és el presentador d’este espai diari i estarà acompanyat pels també periodistes dels serveis informatius: Maria Sánchez, Fèlix Tena, Jesús Moreno, Núria Navarro, Joan Miquel Llopis i Melu Bort. Des d’Alacant, estarà José Coloma i, des de Castelló, Abel Campos.
L’equip el completen col·laboradors, experts en diferents àrees, entre els quals tenim el paleontòleg Paco Gascó, Pakozioco, l’ambientòloga Ana Rodríguez, l’enginyer forestal Ferran Dalmau o l’actor Nul·lo Gómez, el físic Arcadi García, la biotecnòloga Lucía Almagro i els biòlegs i influenciadors agrícoles Emili i Andreu @deperdutsalcamp. El programa busca també el públic digital, per això s’han triat experts amb gran seguiment i predicament en les xarxes socials.
Juntament aquesta estrena, el programa De mar i bancal s’avança 45 minuts i s’emetrà a les 12:45 hores. Aquest espai de tirada diària continua així mostrant a l’audiència d’À Punt el dia a dia de sis joves agricultors, ramaders i pescadors de la Comunitat Valenciana.
La segona novetat que en 2024 eixirà a la llum és el programa sobre empreses valencianes Cadena de Valor 3.0. S’emetrà els dissabtes i diumenges, també abans de l’À Punt NTC migdia i amb una durada de 30 minuts. Este nou espai serà un aparador per a les pimes de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de visibilitzar i reconéixer el treball que fan els emprenedors i mostrar els processos de fabricació dels productes amb ADN de la Comunitat a través d’entrevistes i reportatges.
Aquest programa ha estat possible gràcies al finançament de l’Ivace (Institut Valencià de la Competitivitat) i mostrarà de forma atractiva i entretinguda productes innovadors i serveis que triomfen internacionalment amb la marca Comunitat Valenciana i que són, en molts casos, desconeguts per a la majoria de la societat.
Cadena de valor 3.0 s’estrenarà el próxim 3 de febrer a les 13:30 hores. Es tracta de la versió televisiva de Cadena de Valor, el magazín de ràdio sobre economia, innovació, emprenedoria i consum, que s’emet totes les vesprades en directe en la ràdio d’À Punt i que ja compleix quatre temporades.
Per a la selecció de les vora 70 empreses que formaran part de la primera edició del programa de televisió s’ha comptat amb l’assessorament d’institucions i organismes com ara l’Ivace, la Cambra de Comerç i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), entre altres.