L’exposició ‘Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps’ es pot visitar fins al 31 d’octubre
La biblioteca de l’Eliana ha celebrat -el dilluns més proper a la festivitat de Teresa de Jesús, el 15 d’octubre- la setena edició del Dia de les Escriptores baix el títol ‘Abans, durant i després de les guerres’ amb el comissariat de l’escriptora Carmen Domingo.
En la localitat de Camp de Túria, entre altres activitats, es van llegir i van interpretar textos de dones determinants per a entendre la nostra història contemporània, en un acte conduït per l’escriptora i il·lustradora elianera Aurora Ruá.
Els 20 textos seleccionats han repassat la majoria dels conflictes bèl·lics ocorreguts als dos costats de l’Atlàntic en els segles XIX i XX i les repercussions d’aqueixos conflictes.
La Biblioteca va programar actuacions musicals de la mà de l’Escola Coral de l’Eliana, que van acompanyar la lectura dels textos. Més d’un centenar de persones es van donar cita en les instal·lacions provisionals de Passarel·la, que acull fins el 31 d’octubre l’exposició ‘Nosaltres, els escriptores valencianes en el temps’, coordinada per FULL Fundació pel llibre i la lectura.
La mostra reconstrueix el rastre que escriptores com Carme Miquel, Isabel Clara-Simó o María Beneyto han deixat en la literatura.
La Biblioteca continua amb la seua activitat amb les visites escolars fins al mes de novembre, introduint als joves lectors en l’organització dels catàlegs, préstecs de llibres i biblioteca digital o la tramitació de noves altes, tot això, acompanyat de tallers i contacontes d’animació lectora.
El regidor de la Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha emplaçat a la ciutadania a la celebració de l’any pròxim, “que es realitzarà en les noves instal·lacions que estan sent reformades de manera integral”. Així mateix, ha posat en valor el paper social de les biblioteques, “no sols com un espai repositori de llibres sinó com a llocs on es reflexiona, es debat i es genera un diàleg social clau per a l’avanç de qualsevol societat”.