L’Eliana reclama la remodelació de El Garbí i el segon institut

pleno Eliana

La moció presentada per l’equip de govern ha comptat amb el vot del PP i l’abstenció de VOX

L’Ajuntament de l’Eliana va celebrar ahir la seua sessió ordinària del ple amb 11 propostes de gestió i altres tantes mocions, huit de les quals les ha presentades l’equip de govern (PSPV-PSOE i Compromís) i altres tres presentades pel PP.

Dins de l’ordre del dia, ha destacat la moció de l’equip de govern per a exigir a la Generalitat que actualitze el pressupost necessari per a la remodelació i ampliació del col·legi públic El Garbí de la mateixa manera que ha d’agilitar els terminis per a fer realitat el segon institut.

Una moció que ha tirat avant gràcies als vots a favor de PSPV-PSOE; Compromís i PP i l’abstenció VOX. “Una llàstima que no hàgem pogut aprovar per unanimitat una reclamació necessària per a la comunitat educativa del nostre poble. Els interessos dels veïns de l’Eliana han d’estar per damunt de qualsevol sigla política”, ha explicat l’alcalde Salva Torrent.

Durant la sessió també ha tirat avant una moció de l’equip de govern per a la protecció de l’habitatge. PSPV i Compromís han votat a favor d’una proposta que cerca adherir-se al conveni marc subscrit per la FVMP i la Generalitat i que vol mobilitzar sòl públic per a construir habitatge públic, limitant els preus dels lloguers també. El PP i VOX s’han abstingut.

D’altra banda, s’ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel PP, PSPV-PSOE i Compromís per a establir un sistema especial de pagaments. Una mesura que començarà després de la seua regulació i que permetrà el pagament de determinats tributs de forma mensual. Cal recordar que l’Ajuntament de l’Eliana ja dona facilitats a l’hora del pagament d’impostos com l’IBI o la Taxa de Fem que pot pagar-se en 6 mesos o l’impost sobre vehicles i la taxa d’ocupació de vehicles en tres mesos.

Unes altres de les mocions aprovades gràcies als vots de l’equip de govern han sigut les relacionades amb la defensa de la capacitat inversora dels ajuntaments; el rebuig la Llei de Concòrdia; o la defensa de la qualitat democràtica i contra el veto del valencià en les escoles; així com el Dia de l’Orgull i garantir els drets dels estudiants.

La sessió plenària ha servit també per a tractar qüestions de gestió municipal com la retaxació de càrregues en el SUZR-7 (Pai de Vistahermosa) on es desenvoluparan prop de 160.000 metres quadrats de sòl urbà o la sol·licitud a l’Agència Tributària de la competència inspectora sobre l’Impost d’Activitat Econòmiques (IAE); entre altres.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà