l’Eliana presenta un nou protocol per a combatre l’absentisme escolar

colegio l'eliana

S’ha presentat davant el Consell Escolar Municipal

L’Ajuntament de l’Eliana ha posat en marxa el Protocol Municipal d’Absentisme Escolar, el principal objectiu és reduir l’absentisme escolar mitjançant la cooperació entre diferents àmbits, incloent-hi el familiar, educatiu, social, policial i administratiu. En aquest context, el paper de les famílies adquireix una rellevància especial, en ser fonamentals en l’educació de xiquetes, xiquets i adolescents.

Aquest protocol busca promoure la idea que l’educació és responsabilitat de tota la comunitat, i no únicament dels centres educatius. Amb això, es pretén garantir la plena escolarització dels estudiants en edat d’educació obligatòria, assegurant el dret a l’educació i reduint l’absentisme escolar.

El document es basa en la Resolució de 29 de setembre de 2021 de la directora general d’Inclusió Educativa, que estableix el protocol d’actuació davant situacions d’absentisme escolar en els centres educatius finançats amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

Entre les mesures més destacades, es troba la creació de la Comissió Municipal d’Absentisme Escolar, que supervisarà els casos greus o crònics d’absentisme, realitzant-ne un seguiment i garantint l’execució de les accions correctives.

El Protocol s’estructura en tres fases: la primera, es basa en actuacions preventives, en què es busca fomentar la detecció precoç i la prevenció de l’absentisme, treballant en coordinació amb l’equip tècnic municipal de l’Ajuntament de l’Eliana.

La segona fase preveu actuacions d’intervenció, en què a través d’un enfocament sistemàtic, s’adaptaran les mesures a les necessitats específiques de cada cas i centre educatiu, tenint en compte la realitat del municipi.

La tercera i última consisteix en actuacions d’avaluació i millra, en què es realitzarà un seguiment detallat dels casos i s’avaluarà el programa municipal amb l’objectiu d’optimitzar la resposta educativa i comunitària

“Amb aquest protocol, l’Ajuntament de l’Eliana reafirma el seu compromís amb la coordinació multidisciplinària i l’atenció integral, amb la col·laboració de l’equip tècnic de Serveis Socials. L’objectiu final és resoldre les causes subjacents de l’absentisme escolar i garantir una resposta eficaç per a millorar la situació educativa dels estudiants del municipi”, ha manifestat Isabel Montaner Borja, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà