La Pobla de Vallbona inverteix quasi 10 milions per solucionar problemes estructurals

Presentació inversions la Pobla de Vallbona2018

Millores a urbanitzacions, parcs i voreres

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha participat en una reunió amb mitjans de comunicació on ha presentat les inversions més importants que es realitzaran aquest any, així com alguns projectes s’escometran per a solucionar diferents problemes estructurals que havien sigut deixats de costat pels governs anteriors.

Les inversions municipals a La Pobla, durant el 2018, queden molt prop dels 8,5 milions. A aquesta xifra s’ha d’afegir 4,6 milions que es destinaran per a efectuar un col·lector que solucionarà els problemes de 8 urbanitzacions de la zona nord del municipi: Lloma Llarga I, Lloma Llarga II, els Racons, Maquiva, Aljubs, el Serrao, el Pouet i Casa Blanca.

La partida més important d’inversions del present any, 5.250.000 euros, correspon a diners que prové del mateix pressupost. Aquest muntant es repartirà en diverses actuacions: 1.100.000 euros es destinaran a millorar els accessos a les urbanitzacions la Sima i Maquiva.

A més, hi ha una partida de 700.000 euros que s’emprarà a asfaltar carrers, concretament 500.000 euros seran per canviar voreres i 200.000 euros s’utilitzaran en formigonar zones residencials que no han sigut urbanitzades.

En la Ciutat Esportiva Municipal s’invertiran altres 450.000 euros: 230.000 en dues noves pistes exteriors de bàsquet, i altres 220.000 a crear un espai per a practicar skate i un altre per a gaudir fent parkour. A més, en les noves dependències policials, que se situaran en el barri de Sant Josep, es destinaran 335.000 euros.

En aquesta reunió, Garcia també va detallar que 307.000 euros del pressupost municipal s’empraran per a dotar de nous Centres Socials a les urbanitzacions la Rascanya, la Sima i Sant Martí.

També hi ha 300.000 euros per a la primera fase de remodelació del parc municipal Benjamí Civera i altres 195.000 euros es faran servir per a realitzar la cobertura i obres estructurals al Trinquet Municipal. Finalment, 100.000 euros s’empraran a millorar la carretera cap a la Cooperativa.

Substitució de l’enllumenat

El segon gran bloc d’inversions prové de l’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia), dependent del ministeri d’Indústria, que ha concedit a la Pobla de Vallbona un crèdit d’1,7 milions d’euros per a substituir la il·luminació d’urbanitzacions i polígons industrials amb què es preveu canviar quasi el 50 per cent de l’enllumenat públic municipal.

El préstec es retornarà en 10 anys, i els estudis efectuats per a calcular l’estalvi energètic apunten que s’amortitzarà aquesta inversió amb l’eficiència obtinguda. Al respecte, Garcia ha destacat que “aquest préstec no acabarà costant gens a les arques municipals, ja que s’obtindrà un estalvi en llum equivalent”.

Reformes als centres escolars

Gràcies al ‘Pla Edificant’, impulsat des de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, la Pobla de Vallbona rep la inversió autonòmica més gran de tota la història per a escometre renovació i millores en infraestructures educatives.

A l’IES ‘La Vereda’, es podrà invertir 995.000 euros; el CEIP ‘Lluís Vives’ percep 640.000 euros; el CEIP ‘Mes de Tous’ obtindrà 90.000 euros; i el CEIP ‘El Campés’ disposarà de 30.000 euros per a efectuar millores.

A més, amb el programa d’inversions SOM (antics PPOS) de la Diputació de València, es rebran 368.658 euros per a crear una pista de skate en la urbanització ‘Maravisa’, ampliar un parc en la urbanització ‘Sant Llàtzer’, crear una zona recreativa al costat de l’Ermita i millorar els accessos cap a la Ciutat Esportiva de la Pobla.

Col·lectors a 8 urbanitzacions

Finalment, l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona escomet un projecte que afecta 1.123 habitatges que actualment manquen de clavegueram, pel que serà necessari portar col·lectors estructurals i principals a les 8 urbanitzacions implicades. El consistori ha redactat l’avantprojecte i està preparant la licitació.

En aquesta actuació serà necessari invertir 4,6 milions d’euros, que seran pagats pels beneficiaris d’aquesta actuació. Posteriorment, cada propietari haurà de connectar-se amb aqueixos col·lectors.

L’equip de govern poblà està cercant la fórmula que resulte més suportable per als veïns d’aqueixa zona, i aquesta implica anar pagant el cost d’aquestes obres durant un període que oscil·larà entre els 20-30 anys. Segons ha explicat Josep Vicent Garcia “és necessari passar de la situació irregular que existeix en la localitat a una normalització d’aquesta zona. S’han analitzat les alternatives existents i s’ha triat la millor per a tots. Aquest projecte s’ha anat deixant de costat, però el compromís de l’actual corporació municipal és anar resolent els problemes estructurals que existeixen a la Pobla de Vallbona, i es faran els passos necessaris per a complir amb aqueixa responsabilitat adquirida amb la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà