BANNER LLIRIA

L’Agència de Promoció del Valencià promou el voluntariat lingüístic

Les parelles lingüístiques de la Pobla de Vallbona queden una hora a la setmana durant 10 setmanes per a parlar en valencià

L’Agència de Promoció del Valencià de la Pobla de Vallbona oferix el servici de ‘Voluntariat pel valencià’ per a crear nous parlants en valencià sense classes teòriques ni exàmens. Es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que vol aprendre a parlar la llengua. És a dir, formar parelles lingüístiques que queden una hora a la setmana durant 10 setmanes, com a mínim, per a parlar en valencià.

Demà a les 18.00 hores es farà la presentació oficial del programa del ‘Voluntariat pel valencià’ al Centre Social de la Pobla de Vallbona. Per a ser voluntari no cal tindre cap titulació ni tindre un domini exhaustiu de la llengua, simplement ser valencianoparlant i ser major d’edat. Un requisit este últim també obligatori per a l’aprenent.

La següent activitat, que és gratuïta, es fa entre gent de la mateixa població i s’intenta reunir persones que tinguen afinitats per tal que les converses resulten més fluides i interessants.
 
Per a ajudar tant a l’aprenent com al voluntari hi ha material didàctic amb propostes de conversa, vocabulari, temes, etc. Es tracta de parlar de situacions reals i quotidianes i per això el lloc físic on es fan estes reunions poden variar: una passejada, davant d’un café o fent alguna visita cultural o lúdica.

Esta activitat compta amb el suport d’Escola Valenciana, que va crear esta iniciativa l’any 2005. Per a apuntar-se cal omplir el formulari que hi ha a la web municipal en l’apartat Agència de Promoció del Valencià i portar-lo a l’Ajuntament.

Per a la responsable d’AVIVA, Lídia Julio, “amb este programa participatiu el que es pretén és que els que vulguen aprendre o millorar el seu valencià superen la insegurat a l’hora de parlar-lo. Amb esta iniciativa també s’aconseguix que el voluntari transmeta els seus hàbits lingüístics així com els girs i expressions fetes, més difícils d’assolir només amb la llengua escrita”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà