Llíria posa en marxa el programa ‘Una cistella al Sàhara’ a Bojador

 

Ha entregat 300 quilos de material esportiu i barretes energètiques

Després de set dies de viatge, l’expedició de ‘Una cistella al Sàhara’ ha finalitzat el desenvolupament del projecte de formació continuada de la població infantil sahrauí a través del bàsquet. La wilaya de Bojador ha sigut el campament on s’ha implantat este projecte impulsat per l’Ajuntament de Llíria i altres entitats esportives valencianes.

El grup d’esta expedició ha estat format per la regidora de Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, el director de l’Escola de Bàsquet de Llíria, Paco Jiménez, i els tècnics esportius Ferrán Pizcueta, Marc Torres, Matíes Iborra i Jorge Silvestre. El grup s’ha completat amb la presència de cinc monitors joves del Ministeri d’Esport de la RSAD que han pogut formar-se amb l’objectiu de donar-li continuïtat al projecte.

Segons l’edila, el més “important és que este projecte, a més d’oferir un revulsiu a la infància del Sàhara; ens ajuda a sensibilitzar a la nostra població de la situació del poble sahrauí, que està 43 anys vivint amb recursos bàsics, sota unes condicions extremes”.

A més dels programes de formació que s’han desenvolupat en les escoles de primària i secundària de la wilaya de Bojador, el projecte ‘Una cistella en el Sàhara’ ha entregat més de 300 quilos de material esportiu i barretes energètiques, que han conformat un carregament de més de 2.000 peces d’equipament esportiu constituït, entre altres, per cistelles, pilotes i roba esportiva.

Una de les visites de l’expedició va ser la reunió amb el ministre de Joventut i Esport de la RASD, Ahmed Lehbib, per refermar la sostenibilitat de la iniciativa amb dos projectes de futur. Per una banda, un programa de formació d’entrenadors, en què els joves sahrauís visitarien Llíria per formar-se a l’Escola de Bàsquet local i, per altra banda, la continuïtat del programa estiuenc “Vacances en pau” a Llíria, que va fer possible la celebració d’una jornada de convivència entre els joves edetans i sahrauís.

Durant el viatge, es va formalitzar també l’agermanament de Llíria amb la wilaya de Tinigir, amb la intenció de desenvolupar el projecte ‘Una cistella al Sàhara’ a la ciutat, el pròxim any 2019. L’alcalde de Tinigir va transmetre la seua voluntat d’ampliar el programa en les seues vessants culturals i musicals, amb la rehabilitació d’un centre de formació, on poder realitzar intercanvis formatius i entrega de materials de l’àmbit musical.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà