El programa que s’ha estat elaborant en els últims 6 mesos pretén acabar amb la vulnerabilitat de diversos sectors
L’Àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’ajuntament de Llíria va presentar ahir el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social (PMICS), dintre de la jornada informativa “La quarta pota”. Esta iniciativa persegueix eradicar les desigualtats existents en el municipi amb la lluita contra la vulnerabilitat de diferents col·lectius locals.
Segons la regidora, Vallivana Murgui, este pla “suposa una ferramenta d’ordenació i programació de totes les mesures que hem de desenvolupar, des de totes les àrees de l’ajuntament, per aconseguir la cohesió i pal·liar les desigualtats, amb l’ajuda de les entitats que conformen el teixit associatiu de la nostra ciutat”.
L’elaboració del pla s’ha prolongat durant sis mesos, amb l’anàlisi de les dades quantitatives (taxa d’ocupació, població, immigració…) i les quantitatives, extretes de les entrevistes amb equips tècnics de l’ajuntament, polítics, associacions i la ciutadania en general; que han permès “diagnosticar la situació real del nostre municipi i evidenciar quins són els col·lectius més vulnerables”.
Segons les dades del Pla Municipal d’Inclusió els sectors més vulnerables són les persones majors de 45 anys sense estudis secundaris, els majors o persones de la quarta edat, la joventut, la població amb diversitat funcional, les dones i els col·lectius amb dificultats d’accedir a un habitatge digne.
Per contrarestar estes desigualtats, el pla proposa sis línies estratègiques que aposten per la inclusió sociolaboral, amb un accés a l’ocupació de qualitat, la garantia de prestacions als sectors més desfavorits, la protecció dels drets i d’accés als serveis públics, l’equitat territorial i la cohesió social, la protecció de la infància i la reducció de l’empobriment infantil i la lluita contra la feminització de l’empobriment.
Estes línies plantegen, entre altres mesures, la creació de l’Observatori Municipal d’Inclusió Educativa, la construcció d’una escoleta infantil per a la conciliació familiar i laboral, el desenvolupament de la Renda Valenciana d’Inclusió, la contractació municipal de dones en risc d’exclusió o el desenvolupament d’un Pla Comunitari al centre històric.