BANNER LLIRIA

Gran èxit del primer ‘Mercat d’Intercanvi 15M’ a Llíria

Llíria – Cultura i Oci

Video Xarxa d'intercanvi 15M Camp de Túria Vídeo entrevista organització

Video Xarxa d'intercanvi 15M Camp de Túria Vídeo membre de la Xarxa d’intercanvi

Més de 400 persones van passar pels voltants del Pavelló Plà de l’Arc de Llíria per a oferir productes i serveis o simpelmente per informar-se del funcionament d’este mercat de la barata que ha tingut com a principal eina de funcionament la moneda social ‘Eco’.

Pau Tineo

Les raons per acudir el matí del dissabte a l’intercanvi han estat múltiples, des de cercar barates de productes com verdura ecològiqua, llibres, roba, mòbils, etc.. com l’oferiment per a la realització de serveis de massatges, classes d’idiomes, assessorament psicològic, etc..

Totes les transaccions són realitzades amb ‘Ecos’, que es tracta d’una moneda social que serveix com a eina per a l’intercanvi de béns i serveis entre els membres de la xarxa a través d’uns tíquets equivalents en el seu valor a l’euro. Un eco és igual a un euro, i esta paritat es manté fixa. Esta moneda té caducitat, la qual cosa estimula la circulació i evita l’acumulació excessiva de diners.

Javier Rodrigo, un dels organitzadors, comenta com objectiu de l’esdeveniment el “dinamitzar el procés de barata entre les persones que ja estem dins de la Xarxa d’Intercanvi, i fomentar la participació de les persones noves, donant-lo a conèixer.”

Al punt de vista d’un usuari de la Xarxa d’Intercanvi, trobem a Juan Vicente Quinto, qui ha ressaltat que este tipus d’esdeveniments “és una clara alternativa a les transaccions en les quals s’utilitza els diners”.

L’intens matí va veure fluir a diferents persones de totes les edats i racons del Camp de Túria, finalitzant amb un menjar de germanor dels assistents.

Que és la Xarxa d’Intercanvi 15M?

La Xarxa d’intercanvi 15M és una forma d’intercanvi de béns i un sistema independent d’intercanvi de serveis, que ”ajuda als distints participants de la comarca a respirar, a viure i a desenvolupar-se, en temps complicats com els actuals”.

Les xarxes d’intercanvi local están basades en l’auto-organització de les persones que després d’enregistrar les necessitats i especialitats de cada un dels participants mitjançant una web, están en disposició d’intercanviar productes i/o serveis entre si, creant així una xarxa local.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà