Crítiques cap a la política urbanística del consistori edetà, que te pendents de cobrament quasi 3 milions d’euros

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’alerta de la situación en què es troven moltes families i empreses del cap i casal del Camp de Túria, “en situació de ruïna econòmica i tancant les seues empreses perquè no poden pagar les quotes urbanitzadores”.

José García

Creu el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco Garcia, que “les quotes que s’imposen són d’una quantia tan elevada i es tenen que pagar en uns terminis tan curts que fan inviable el seu pagament”. I això esta afavorint que “moltes famílies estan arruïnades i moltes empreses tenen que tancar les portes i acomiadar als seus treballadors”, davant la situación que están patint.

Segons Garcia, “en estos moments de crisi, de les diverses actuacions que hi ha en marxa pel sistema de la ‘gestió Indirecta’ que està alentant des de la regidoria Urbanisme, on les empreses privades poden presentar PAIs sense tindre ni un metre quadrat de sol,  l’Ajuntament de Llíria té pendents de cobrament més de 450 quotes per un valor que ronda els 3 milions d’euros. Un fet que ha provocat una vertadera alarma social i multitud de denuncies al consistori; a més, l’Ajuntament està en situació de morositat per impagament als proveïdors, amb un deute reconegut que està proper als 2 milions d’euros”.

Des de la ‘Coalició Compromís’ es considera que la política urbanística del consistori “és una temeritat” i defineixen l’actuació del govern del PP edetà com “irresponsable”, perquè només està afavorint que “molts propietaris tinguen que malvendre les seues propietats i anar-se’n de la localitat per no poder fer front als pagaments, així com fer tancar a moltes empreses que hi havia en Llíria des de fa dècades i que s’han vist afectades per els PAIs, com està passant en la ST-1 en l’entrada de Llíria des de Benissanó”.

Resposta del consistori
Des de l’Ajuntament de Llíria es dona una versió molr diferent de la que es dona des de l’oposició: segons el consistori ederà, “la majoria dels impagaments en quotes urbanístiques corresponen a dues actuacions de gran envergadura: el polígon de Carrasses (sòl industrial) i el ST-1 (sòl terciari). Entre les dues són 2,4 milions d’euros d’impagaments que es poden adjudicar majoritàriament a empreses que, per la crisi, no poden plantar cara a estes obligacions amb la mateixa solvencia”.

Afigen estes fonts que “els impagaments en aquestes dues unitats representen el 77% del total, sent el restant allò què correspon a sòl residencial. Del sòl residencial, només una unitat d’execució correspon una urbanització. Per tant, no cal ser alarmistes, perquè no s’està fent fora a ningú de les seues cases, com alguns volen deixar entreveure”. També es diu que “els veïns de les urbanitzacions estan apostant per urbanitzar eixes zones consolidades a preus molt competitius, i no és cert que no poden pagar, sinó que majoritàriament estan assumint les seues obligacions”.

“Altra qüestió és el que es refereix als impagaments en el sòl industrial i terciari, que són en molts casos conseqüència de la crisi econòmica i urbanística que ha afectat a moltes empreses”, exliques des de l’Ajuntament; “No obstant això, creiem que el desenvolupament d’estos projectes pot servir per oferir sòl en condicions a noves empreses que vulguen invertir a Llíria i generar ocupació”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà