Vallivana Murgui, portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, ha reclamat a l’equip de govern (del PP) que dote a la Biblioteca Municipal edetana de la possibilitat d’accedir al ‘llibre electrònic’.
José García
Així, segons Murgui, este tipus d’actuacions ha tingut una gran resposta en païssos anglo-saxons, on les biblioteques públiques han viscut notables increments en el seu nombre de socis. “La gent pot retornar el llibre a la Biblioteca, perquè no és necessari eixir de casa. De la mateixa manera, els llibres electrònics també tenen altres avantatges, com la possibilitat d’augmentar el tamany de la lletra”.
Les biblioteques fan servir els ‘llibres electrònics’ com els de paper, és a dir, hi ha un nombre limitat de copies i, si tenen èxit, hi ha que esperar a la seua devolució per a agafar-lo en préstec.
La regidora d’esta formació ecosocialista i valencianista explica les biblioteques que ofereixen este servei “també inclouen la possibilitat de descarregar ‘llibres electrònics’: és suficient amb el carnet de la biblioteca per a descarregar des de la web els arxius, normalment en format EPUB y protegits amb DRM; eixos llibres no sols poden llegir-se als lectors de llibres electrònics, sinó també en PCs corrents o dispositius mòbils amb l’ajuda del software adequat”.
Per tot açò, des de la Coalició Compromís de Llíria es proposa anar introduint poc a poc aquest nou format electrònic a la Biblioteca Municipal, al temps que es forma als treballadors per afavorir la seua implantació i es dona a conèixer als ciutadans este nou servei públic.