BANNER LLIRIA

Llíria plantarà més de 800 exemplars autòctons el Dia de l’Arbre

Llíria dia del arbol

Diversos col·lectius participen en esta activitat que es desenvoluparà al llarg de febrer

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Llíria està desenvolupant, al llarg d’este mes de febrer, diferents accions de plantació d’exemplars forestals autòctons als voltants del parc de Sant Vicent.

En total, es plantaran més de 800 espècies que inclouen pins blancs i pinyers, alzines, llentiscles, arços negres, així com altres classes arbustives i arbòries. Estes han sigut subministrades pel viver El Carrascal de La Yesa i el Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF). Esta actuació se suma també a la plantació de 40 arbres en els escocells buits del centre urbà del municipi.

En les activitats, que es van iniciar la setmana passada, participaran més de 215 persones de diferents col·lectius i associacions locals com GEA, Tyrius, Residència Svia, IES Laurona, AMPA del CEIP Sant Vicent, ULMUS, Podem, Power Electronics, programa municipal de Voluntariat Ambiental i Centre Ocupacional “El Prat”, amb el suport de les brigades i personal tècnic de l’Ajuntament.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha volgut agrair “la col·laboració de totes les persones voluntàries que fan que Llíria siga millor ciutat amb la seua implicació i temps, valorant el que tenim i cuidant els nostres espais naturals”.

“A través d’accions mediambientals, pretenem fomentar la participació ciutadana, el civisme i l’educació en estos assumptes, amb l’objectiu de continuar impulsant el voluntariat ambiental per a fomentar valors positius i recuperar el nostre entorn natural”, ha afegit.

Cal recordar que la Regidoria de Medi Ambient compta amb un programa de voluntariat dirigit a associacions, clubs esportius, empreses i particulars, per a implicar a tota la societat “a fer del nostre planeta un lloc més sostenible i que siga igualment partícip de la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030”, ha explicat Consuelo Morató.

Les persones participants realitzen diferents actuacions ecològiques com la recollida de residus i neteja d’espais naturals, reforestacions i manteniment de zones verdes, detecció i control d’espècies invasores, foment de la fauna autòctona, o la prevenció d’incendis, entre altres. Les interessades poden apuntar-se en el correu mediambient@lliria.es.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà