BANNER LLIRIA

Llíria presenta el II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats

Presentació II Plan Igualtat Llíria

El document estableix 117 propostes d’acció per a continuar reforçant les polítiques d’igualtat

L’Ajuntament de Llíria ha donat a conéixer el II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats 2021-2024. Este document marcarà, per a este període, el full de ruta en polítiques d’igualtat al municipi i suposa una prolongació del primer pla desenvolupat entre 2016 i 2020.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de l’alcalde Joanma Miguel, la coordinadora del pla Aida Vizcaíno, la coordinadora de Serveis Socials Fina Navarro, i l’agent d’Igualtat del consistori, Sonia Soto. 

Este II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes fixarà els objectius concrets en matèria d’igualtat per a estos anys, una programació per a desenvolupar els objectius que s’establisquen, que s’ajustarà a les necessitats que vagen sorgint de l’evolució que tinguen les ja existents, així com els recursos humans i econòmics necessaris per a avançar en la consecució de la igualtat real i efectiva entre dones i homes en el conjunt de la societat.

El document, que fa una avaluació del primer pla, contempla 7 àrees temàtiques, 2 qüestions transversals, 18 línies estratègiques i 117 propostes d’acció. Les àrees específiques aborden qüestions com a administració local; econòmica i empresarial; educació; cultura, món festiu i esports; família, salut benestar social i violència de gènere; xarxes, aliances i participació; i entorn públic i medi ambient. 

L’alcalde Joanma Miguel ha manifestat que “este ambiciós pla ens permetrà reforçar les línies d’actuació del primer i complementar-les amb noves temàtiques pròpies de la Llíria actual”. 

En este sentit, el primer edil ha assenyalat “com una de les línies estratègiques més innovadores del programa, la que pretén actuar en la preservació del medi ambient i contra les conseqüències del canvi climàtic des d’un prisma d’igualtat i l’activa participació de la gent jove”.
 
A més, Joanma Miguel ha destacat “el seu caràcter transversal, perquè el principi de plena igualtat arribe a tots els àmbits de la societat”. Per això, ha fet una crida al conjunt de la societat civil edetana, “des del teixit associatiu, centres educatius o sector comercial, perquè tinguen un compromís amb estos plantejaments i siguen partícips del canvi en el qual la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes siga el principi de la nostra vida diària”. 

Objectius del Pla
Amb la implicació de tots els agents es treballarà en els següents objectius: incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques locals; transmetre valors i actituds igualitàries que afavorisquen la integració sociolaboral de les dones i promocionar l’emprenedoria en femení.; advocar per la implantació d’iniciatives que faciliten la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i que incidisquen en la importància de la coresponsabilitat; promoure polítiques educatives i culturals en clau d’igualtat; aconseguir la participació de les dones en la presa de decisions sobre assumptes que interessen a tota la ciutadania; impulsar polítiques que tinguen en compte a les dones amb major risc de vulnerabilitat social; promocionar el tractament de la imatge no discriminatòria de les dones en els mitjans de comunicació; erradicar la violència masclista en totes les seues expressions; defensar la igualtat a través de la cooperació, col•laborant amb les associacions locals i potenciar el teixit associatiu femení per a augmentar la participació de les dones en tots els àmbits de la vida.
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà