La comissió ha repoblat part de la zona on va ser devastada per un incendi que en 2012
La centenària comissió fallera de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal continua amb el seu projecte Convent Més Verd, iniciat en 2019, en la seua lluita contra el canvi climàtic i ha plantat 1.000 arbres en les muntanyes calcinades de Llíria per a compensar les seues emissions de petjada de carboni.
Els membres de la falla van tornar a pujar el diumenge al “bosc de Convent”, com així es coneix una zona de muntanya de Llíria que va ser devastada per un incendi que en 2012 va arrasar 23.000 hectàrees, amb l’objectiu d’aconseguir els 1.000 exemplars reforestats i continuar compensant l’impacte mediambiental que té la comissió, segons informa l’entitat festera.
A través de Convent Més Verd, la falla tracta de fer la festa més sostenible i augmentar la conscienciació enfront del canvi climàtic.
Mitjançant aqueix projecte, la comissió va calcular en 2020 la seua petjada de carboni per a conéixer la quantitat de CO₂ que emet durant tot l’any, i va ser registrat en l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic; d’aquesta manera, va convertir a les Falles en la primera festa d’àmbit nacional que registra la seua petjada de carboni en el registre del Ministeri de Transició Ecològica.
A més de compensar 100% amb la reforestació, la falla ha ressaltat que realitza activitats divulgatives, com el reciclatge (especialment, durant la setmana fallera), i iniciatives tan significatives com cremar per primera vegada una falla amb el nou hidrogen verd, entre altres.
Les passades Falles, Convent Jerusalem va obtindre el primer premi de secció Especial sota el lema “2030”, perquè la falla va tractar de conscienciar al món faller i a tots els seus visitants de la necessitat d’aconseguir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides en 2030.
Durant la reforestació, precisament, es van plantar 17 exemplars de pins de superior grandària als altres exemplars, un número carregat de simbolisme: 17 arbres, 17 ODS i 17 victòries en secció Especial.
La comissió recorda que al febrer de 2020, Convent Jerusalem va plantar uns 600 exemplars de pi mediterrani en la zona.
En l’acte d’aquest diumenge també van ser presents la tinenta d’alcalde de Llíria Consuelo Morató i Manuel Civera, qui va ser alcalde aquest municipi i actualment és director de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori.