Llíria presenta el projecte d’allotjament turístic de vivendes en la Vila

Projecte Albergo Diffuso La Vila de Llíria
FOTOS: PAU TINEO.

El secretari autonòmic de Turisme ha signat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

L’alcalde Joanma Miguel i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han signat hui en Ca la Vila el conveni anual de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Llíria per al desenvolupament d’accions de promoció turística en el municipi a través de la música durant 2022.

La Generalitat contribueix econòmicament amb 60.000 euros perquè l’Ajuntament de Llíria duga a terme diferents actuacions de difusió del producte turístic, mitjançant esdeveniments musicals com el ‘eMe, Early Music ofEdeta’ o el LLUM Fest.

Joanma Miguel ha ressaltat que la renovació d’este conveni “ens permet continuar posant en valor la nostra oferta turística a través d’un dels nostres grans recursos, la música, com a Ciutat Creativa de la UNESCO, i fusionar este atractiu basat en una important agenda d’esdeveniments amb uns altres com el patrimoni i la gastronomia”.

Projecte Albergo Diffuso La Vila de Llíria

Per a reforçar aquesta estratègia de promoció turística, la Regidoria de Turisme ha presentat el nou projecte que pretén impulsar mitjançant la col·laboració públic-privada.

Personal tècnic de l’empresa Terra Urbe ha explicat els detalls de la iniciativa d’allotjament turístic ‘Albergo Diffuso La Vila’, un model nascut a Itàlia en els anys 70 i 80 per a recuperar barris amb marginalitat social i urbana però amb un gran potencial històric i arquitectònic.

“Conscients del potencial creixent de la nostra proposta turística de qualitat i davant la manca d’una oferta suficient d’allotjaments en el nostre municipi, volem promoure este projecte que servirà per a generar una estructura d’hostalatge integrada per habitatges amb característiques singulars quant a la seua identitat històrica, cultural i arquitectònica, i restaurades per al turisme, que oferiran a més una experiència única dins de la Vila Vella”, ha comentat el regidor de Turisme, Paco García.

L’edil ha destacat que “es tracta d’una proposta que generarà sinergies entre el comerç local i els proveïdors dels serveis, reforçant l’activitat econòmica en el municipi i estimulant, alhora, la creació de noves activitats turístiques, amb la col·laboració de l’Ajuntament i dels actors locals”.

Este tipus de turisme integral es basa en la immersió del visitant en la població, que s’allotja en les mateixes cases que les persones oriündes, compra en els mateixos comerços, i participa dels esdeveniments i festes locals.

L’Ajuntament de Llíria elaborarà un pla director que marque les directrius de la rehabilitació dels habitatges i el model d’explotació turística d’estes, perquè puguen suposar també un benefici per a les persones propietàries i per a la concessionària de la gestió del projecte.

Les cases, situades en una àrea de no més 300 metres, hauran de comptar amb infraestructures mínimes d’allotjament que complisquen les condicions bàsiques i adequades de confort, qualitat i habitabilitat, al mateix temps que oferirà una sèrie de serveis complementaris a càrrec de professionals de l’hostalatge i del turisme.

Un edifici de referència de propietat municipal seria la referència com a punt de trobada i de serveis.

La inversió rondaria els 1,7 milions d’euros, segons l’estudi de viabilitat presentat per l’empresa Terra Urbe.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà