BANNER LLIRIA

La jornada d’InfoTúria posa sobre la taula la supervivència del comerç local

Galeria de fotos de la jornada a Llíria

La Tourist Info de Llíria va acollir ahir la jornada sobre comerç local organitzada pel periòdic InfoTúria amb la col·laboració d’À Punt, l’Ajuntament de Llíria, la Mancomunitat Camp de Túria i Caixa Popular.

El fòrum va reunir representants de les diferents administracions autonòmica, provincial, comarcal i local i de les associacions de comerciants, així com de l’entitat financera valenciana.

La nova presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Amparo Navarro, va obrir l’acte que va reunir mig centenar de d’assistents, defensant el treball realitzat des de l’ens que reuneix els 17 municipis de la comarca per a enfortir el comerç local: “El nostre objectiu és impulsar iniciatives que ens facen créixer i promoure el comerç i el producte local. Volem ser comarca de la mà del comerç local”.

Jornada Comerç local a Llíria

En la taula de debat van participar l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel; el president d’Unió Gremial i de la Federació de Comerç de Llíria, Juan Motilla; Chelo Herráez, directora de Promoció Econòmica i Ús de la Mancomunitat; i Vicent Vengut, director de Comerços de Caixa Popular.

Tots ells van abordar els problemes del comerç local com el relleu generacional, el digitalització, les plataformes de venda en línia, o el paper de les administracions.

En aquest sentit, el president de Unió Gremial va reclamar la necessitat de regulació i de mantindre les ajudes a les associacions de comerciants: “L’administració ha de regular. No val l’autoregulació i vetlar perquè tots puguem viure dels nostres negocis”.

L’alcalde de Llíria va defensar que el paper de les administracions locals és “fomentar entorns comercials atractius perquè es consumisca al poble perquè el que es gasta ací revertirà ací”.

Entre les iniciatives dutes a terme a Llíria per a fomentar el comerç local va destacar la fira ‘A mos redó’ i la campanya ‘l’Esmozaret llirià’ que també atrauen a consumidors de la resta de la comarca: “La comarca està en creixement. Cal saber aprofitar-ho. Clients hi ha, cal saber arribar a la població”.

El responsable de Caixa Popular va defensar que l’èxit del comerç local passa per l’especialització, per saber triar com és el seu client i aprofitar les xarxes socials per a dirigir-se a ells. “Ni ells ni nosaltres juguem en la lliga dels grans contra els quals no podem competir”.

Des de la Mancomunitat, Chelo Hérraez va advertir que el 80% de les empreses a la comarca són pymes o micro empreses que tenen complicat el relleu generacional i “si un poble es queda buit de comerços eixe espai l’ocuparan uns altres, per la qual cosa a l’hora de pensar que tipus de municipis volem hem de fer-ho també amb els comerciants”.

Davant els reptes com la digitalització i la sostenibilitat, va advertir que els comerços i petites empreses “o s’adapten o moriran”.

La jornada va comptar amb la presència del director general de Desenvolupament Rural, Javier Benito, la vicepresidenta de la Diputació de València, Reme Mazzolari, i el diputat provincial de Compromís, Pau Andrés, a més d’altres regidors de la comarca .

La regidora de Comerç de l’Ajuntament de Llíria, María José Llopis, encarregada de posar el tancament a la jornada va apostar per la creació de sinergies entre el comerç, el turisme i la cultura a través del patrimoni i la música en el cas de la ciutat edetana.

L’edil va anunciar que l’Ajuntament de Llíria llançarà una nova edició del bo comercie amb un pressupost de 100.000 euros i un nou bo d’hostaleria dotat amb 30.000 euros.

Llopis va defensar que darrere del comerç local hi ha moltes famílies, tot un poble pel que “és el motor econòmic i social”, encara que va reconéixer que “ens queda molt per fer als consumidors, als comerciants i a totes les administracions”.

Totes les fotos de la jornada, ací

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà