18 detinguts d’una banda de narcotràfic que va robar béns taxats en 1,5 milions

L’operació va incloure nou registres domiciliaris a Llíria, Bonrepòs, Silla, Paterna i Alboraia

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació “TELEKE”, ha detingut a 18 persones, de les quals per a cinc s’ha ordenat l’ingrés a la presó, com a suposades integrants d’una organització delictiva que es dedicava al narcotràfic i que va robar béns valorats en 1,5 milions d’euros.

L’operació va incloure nou registres domiciliaris a Llíria, Bonrepòs, Silla, Paterna i Alboraia, que es van saldar amb la detenció de 17 homes i dues dones, amb edats compreses entre els 21 i 61 anys.

Se’ls atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força, tinença il·lícita d’armes, cultiu i tràfic de drogues, robatori d’ús de vehicle i receptació.

En els registres practicats s’han recuperat 100.000 ‘vapeadores’, 550 botelles de begudes alcohòliques, 350 peces de roba, 150 bosses de luxe i 15 vehicles.

A més, s’han intervingut 52 quilos d’haixix, 5.000 euros en metàl·lic, tres armes de foc, 200 grams de cocaïna i una plantació de marihuana. També s’han recuperat dispositius GPS que empraven per a col·locar-los en els vehicles sostrets.

L’operació va començar quan els agents van detectar un augment de robatoris en diferents punts de València i Castelló; després d’una anàlisi exhaustiva del seu mode d’actuació, es va poder relacionar una sèrie de robatoris entre si i obtindre informació sobre els possibles autors.

Amb l’avanç de la investigació, els agents van aconseguir trobar el rastre d’un únic grup delictiu i obtindre més proves i identificar als seus autors.

Els objectius de la banda eren comerços o magatzems que en el moment del robatori es trobaven tancats i sense personal en el seu interior. D’aquesta manera, treballaven amb més tranquil·litat i evitaven enfrontaments directes amb treballadors o propietaris.

A més, seleccionaven els objectes després d’haver-ho encarregat prèviament, com a begudes alcohòliques, electrodomèstics, roba i cosmètics, i fins i tot van sostraure d’un magatzem quasi 400.000 ‘vapeadores’ valorats en 900.000 euros.

La seua manera de procedir era seleccionar la nau, local o comerç i controlar l’activitat dels treballadors. Posteriorment, es reunien per a planificar el robatori i eixe mateix dia o el dia anterior, sostreien els vehicles que serien utilitzats.

La manera d’accedir als recintes era fracturant la porta o mitjançant butró (un forat fet en sòls, sostres o parets per a robar), segons el que consideraren més factible en les vigilàncies prèvies, on es feien passar per transportistes.

Una vegada a l’interior, seleccionaven acuradament la mercaderia que els interessava, rebutjant la que els costaria més treball de vendre.

No obstant això, durant la investigació els agents van constatar com el grup també es dedicava al tràfic de drogues, principalment haixix, encara que també cocaïna i cultiu interior de marihuana; es van poder localitzar les plantacions, que per al seu cultiu estaven connectades de manera fraudulenta a la llum.

L’haixix i la cocaïna era distribuïda de manera directa o a través d’altres venedors.

En l’operació ha participat el Grup de Reserva i Seguretat (GRS), Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), totes dues de València, i la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Llíria, que ha decretat l’ingrés a la presó de cinc persones.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà