La retallada de 12 grups d’anglés a l’Escola Oficial d’Idiomes de Llíria deixa a 300 alumnes fora

escuela oficial de idiomas

Mobilitzacions contra la decisió de la Conselleria d’Educació

La comunitat educativa de l’Escola Oficial d’Idiomes de Llíria ha mostrat la seua disconformitat amb la reducció de 12 grups d’anglés, i dos de valencià per part de la Conselleria d’Eduació per al pròxim curs.

Aquests ajustos impliquen en anglés passar de 48 grups en el curs 23-24 passem a 36 la desaparició de places de funcionaris de carrera amb destinació definitiva en el centre.

L’Escola Oficial d’Idiomes de Llíria compta amb una seu principal a Llíria i quatre seccions a Bétera, La Pobla de Vallbona, Riba-roja i Chelva.

L’alumnat total matriculat en anglés, entre seu i seccions, és de 846, la qual cosa dona una ràtio mitjana de 18 alumnes per grup, “un número òptim per a garantir la qualitat de l’ensenyament d’idiomes i és difícil entendre aquests ajustos”, segons el afectats.

Aquestes retallades, d’una banda, deixen a uns 300 alumnes sense possibilitat de seguir els seus estudis a l’Escola de Llíria, ja que desapareixen els seus grups.

La disminució de l’oferta horària limitarà l’accés a l’ensenyament d’anglés en l’EOI Llíria i reduirà així la capacitat de la ciutadania per a adquirir competències lingüístiques fonamentals. A més, la massificació d’alumnat a l’aula afectarà negativament la qualitat del procés d’ensenyament-aprenentatge.

D’altra banda, dos docents d’anglés funcionaris de carrera es veuran afectats. En l’actualitat, Llíria compta amb 11 places que han sigut consolidades, i, amb les retallades, només necessitarem a 9 docents, i alguns hauran de ser desplaçats.

La concentració de la comunitat educativa a les portes de l’EOI ha comptat amb el suport de l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i la regidora d’Educació, Juani García, a més del suport dels sindicats FECCOOPV i ANPE.

Professorat, alumnat, sindicats i ajuntament s’han unit per a expressar el seu rebuig a unes retallades que manquen de justificació i que impacten negativament en la població de la comarca de Camp de Túria i La Serrania. “Instem les autoritats competents a reconsiderar aquestes mesures i a complir amb la seua promesa de no desplaçar a cap funcionari de carrera amb destinació definitiva. Creiem necessari que es prioritze la inversió en educació lingüística, garantint així l’accés equitatiu a una formació de qualitat en idiomes per a tots els ciutadans d’aquesta comarca”, han assenyalat a través d’un comunicat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà