Llíria identifica les zones d’actuació del projecte Valencia Biovaloriza

montes lliria

Seran objecte d’un tractament silvícola per a reduir el risc d’incendi i utilitzar la biomassa per a ús energètic

Personal tècnic de l’Ajuntament de Llíria i de la Universitat Politècnica de València han fet tasques d’inventariat a la muntanya de La Concòrdia per a determinar les zones d’actuació del projecte Valencia BioValoriza.

“Esta és la primera acció sobre el terreny que es desenvolupa dins d’esta iniciativa interadministrativa que aposta per una gestió sostenible dels nostres entorns naturals, i que en esta cas concret té com a objectiu reduir el risc d’incendi i utilitzar la biomassa per a ús energètic al propi municipi”, ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató.

El personal tècnic ha mesurat el diàmetre dels arbres i la densitat de la massa forestal. Este inventariat ha servit per a identificar esta zona, amb una superfície de 114 ha, com a adequada per a desenvolupar el projecte, per la seua accessibilitat i pendents òptimes, així com una simulació de producció de servicis ecosistèmics que permetran obtindre les tones de biomassa necessàries.

Estos terrenys seleccionats seran objecte de tractaments silvícoles a càrrec d’una brigada forestal especialitzada que contractarà l’Ajuntament edetà, a través de la subvenció concedida per a esta iniciativa, i amb els mitjans materials necessaris per a fer estes tasques.

El projecte Valencia Biovaloriza està constituït per la Diputació de València, l’Ajuntament de Llíria, la Mancomunitat Camp de Túria, la Mancomunidad Interior Tierra del Vino, el Consistori de Serra i la Universitat Politècnica de València. Amb un pressupost total d’1.895.425 euros, compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà