Llíria i Pinggu renoven el seu agermanament

hermanamiento China Lliria

Exploraran noves vies de cooperació en l’àmbit comercial i ecològic

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i el secretari del Grup de Lideratge del Partit i director del Comité Permanent del Congrés Popular del districte de Pinggu (Pequín, la Xina), LiuZhen, han rubricat hui la renovació de l’acord d’agermanament entre les dos ciutats.

El primer conveni de col·laboració es va firmar l’any 2018, però la crisi sanitària de la COVID-19 va paralitzar moltes de les iniciatives plantejades inicialment. Amb este nou acord es pretén reforçar l’intercanvi d’experiències i col·laborar per a la creació de noves oportunitats d’inversions que poden ser beneficioses per a totes dues parts.

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat que “servirà per a ampliar els espais de relació i aconseguir l’objectiu mutu de desenvolupament de la indústria musical i el turisme cultural entre els dos països a través de les nostres municipalitats”.

L’acord marc amb Pinggu tindrà un període de validesa de cinc anys i es mantindran contactes periòdics entre les dos autoritats per a impulsar els projectes de cooperació que es plantegen en diversos àmbits.

Intercanvis musicals

A més, s’ha firmat un conveni de col·laboració específic amb el Govern de Donggao del Districte de Pinggu, per a desenvolupar iniciatives per al foment del turisme cultural de música. Este permetrà un intercanvi mutu de coneixements pel qual professionals de la música de Llíria, amb el segell de Ciutat Creativa de la UNESCO, puguen realitzar actuacions i activitats d’ensenyament a la Xina, i que alumnat del país asiàtic puga efectuar viatges d’estudis a la Comunitat Valenciana per a millorar la seua formació.

D’altra banda, s’ha firmat una carta d’intencions entre l’Oficina de Paisatgisme del districte de Pinggu de Pequín i l’Ajuntament de Llíria sobre planificació de jardins urbans i recursos forestals. Esta té com a objectiu l’intercanvi d’experiències en la projecció del paisatge urbà, la protecció dels recursos forestals i la millora de la qualitat ecològica dels espais verds, per a promoure junts el desenvolupament sostenible de l’economia regional.

En este marc de relació, representants de la delegació xinesa han donat a conéixer les iniciatives que l’Oficina de Promoció d’Inversions del districte de Pinggu té previstes, i diverses empreses locals han presentat els projectes o servicis que podrien ser del seu interés dins de l’àmbit del turisme, la música, el paisatgisme, l’agricultura o l’oci familiar.

La trobada ha finalitzat amb una visita turística de la delegació xinesa a diversos monuments històrics i als teatres de les societats musicals del municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà