Les confraries de la Puríssima i del Remei acorden no tornar a coincidir les seues festes

prisma lliria

L’alcalde agraïx predisposició de les entitats per a posar fi al problema

Amb la mediació de l’Ajuntament de Llíria, l’Arxiconfraria de la Cort de Maria i la Confraria de la Mare de Déu del Remei i de la Santíssima Trinitat, han arribat a un acord per a evitar que tornen a coincidir, en el mateix cap de setmana, les festes que organitzen les dos entitats.

Este serà l’últim any en què la processó de la Puríssima i la cavalcada del Remei se celebren el mateix dia, el diumenge 1 de setembre. El compromís entrarà en vigor a partir de 2025 i tindrà una duració de 20 anys, que posteriorment serà prorrogable, anualment i en els mateixos termes, si cap de les parts el denuncia.

L’alcalde Joanma Miguel; el prior i el president de la Cort de Maria, Rafael Fernández i Ernesto Civera; i els seus homòlegs de la Confraria de la Mare de Déu del Remei, Miguel Ángel Gómez i Mario Arastey, han rubricat este acord en representació de les seues respectives entitats.

El calendari festiu de Llíria s’ha vist condicionat per esta coincidència des de l’any 2007, en el qual periòdicament, en alguns anys, s’ha celebrat, en els mateixos dies, l’últim cap de setmana de les festes de la Puríssima i el primer de les del Remei. A partir de 2025, i amb les úniques excepcions establides en l’acord, la processó de la Puríssima no podrà realitzar-se més tard de l’1 de setembre, i la setmana festiva del Remei començarà a partir d’eixa data.

Miguel ha manifestat “l’agraïment a la bona predisposició mostrada per les dos confraries per a arribar a este compromís que redundarà en benefici de tota la ciutat, ja que es podrà disfrutar plenament de tots els actes festius de les dos entitats, es garantiran els serveis públics de neteja i seguretat que prestava l’Ajuntament perquè suposava un gran esforç en recursos municipals, i s’evitarà haver de tallar a la circulació de vehicles, pràcticament tota la població, per la coincidència d’activitats”.

La regidora de Festes, María José Llopis, ha destacat que la Puríssima i el Remei “són dos celebracions molt arrelades i importants a la nostra ciutat, que formen part del nostre singular patrimoni festiu. Hem d’estar molt orgulloses de la voluntat de totes les parts que hem estat implicades en la negociació, perquè d’esta manera tot el veïnat i visitants puga assistir a tots els seus actes, sense haver de triar, i participar com es mereix d’ells”. Igualment, ha recordat que el tracte “arreplega el compromís de l’Ajuntament de no realitzar cap acte de Sant Miquel fins que finalitzen les festes del Remei, per a poder continuar vivint a Llíria un intens calendari festiu des de mitjan agost fins al mes d’octubre”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà