Creixen un 41% les visites turístiques a Llíria

turismo lliria

En el primer semestre de 2024 ha augmentat en més de 1.000

El departament municipal de Visit Llíria ha fet balanç de les dades turístiques del primer semestre de 2024. En este sentit, cal destacar que les visites a la ciutat s’han incrementat en un 41% respecte al mateix període de 2023, unes 1.000 més, i a més s’espera que estes xifres puguen millorar fins i tot en el que resta d’any.

El regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO de Llíria, Paco García, ha manifestat la seua satisfacció “amb els resultats de visites que s’han realitzat en el present exercici, en el qual s’han reactivat programes i visites guiades que feia temps no es realitzaven”.

“Llíria és una localitat que compta amb 14 Béns d’Interés Cultural, de totes les èpoques i civilitzacions, des dels ibers, passant pels romans fins a l’època medieval. Algun d’ells, com l’església de la Sang, està declarat Monument Nacional. En estos moments, estos elements patrimonials han rebut ja quasi 9.000 visites”, ha apuntat García.

El regidor ha incidit en “l’augment del nombre de persones que han vingut a conéixer o disfrutareste semestre de la nostra localitat, en unes dades on no estan inclosos els visitants que han arribat pel seu compte, a passejar o a assistir als festivals, festes locals i activitats que tant Cultura com Turisme Llíria realitzen al llarg de l’any”.

El nou enfocament del servici, amb un increment d’horaris d’obertura dels monuments, així com l’ampliació de visites guiades temàtiques amb el nou equip de Turisme, ha fet que en este 2024 s’haja revitalitzat l’atracció per a nous visitants.

Pel que fa a les visites temàtiques, enguany s’ha tornat a recuperar el Festival IberLlíria, de la mateixa manera que s’ha potenciat el cicle de “Històries Nocturnes” amb nous elements musicals, i el programa “Amare et Sapere” el mes de febrer. Tot això al costat dels festivals eMe de música antiga, EdetaArts, LLUM Fest i l’Open House Valencia, que se celebrarà a l’octubre, i que han rebut un gran acolliment per part del públic.

Projectes de futur

De cara al futur, la Regidoria de Turisme està treballant en diversos plans de millora en la senyalització, digitalització de la informació turística i plans de sostenibilitat per a generar nous recursos i servicis que generen major atracció als potencials visitants, així com incrementar les places d’allotjament i establir un parc d’oci familiar que siga una referència a la comarca i en l’àrea metropolitana.

Dins del patrimoni històric, l’Ajuntament té previst invertir prop de 3 milions d’euros en la finalització del projecte de posada en valor de les Termes Romanes de Mura i la regeneració dels accessos a la Vila Vella, recuperant part de la muralla medieval.

D’altra banda, s’està treballant en nous productes perquè el visitant pugadisfrutar d’un cap de setmana complet a la localitat i puga recórrer els més de 3.000 anys d’història de Llíria a través de les diferents civilitzacions que es van assentar a la ciutat.

“Estem segurs que, amb la culminació de tots estos projectes, Llíria es consolidarà com un espai turístic d’interior de referència a la província de València i serà un revulsiu econòmic per a la localitat”, ha assenyalat Paco García.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà