El PP demana la reparació dels desperfectes i humitats de l’Església de La Sang

iglesia de la sangre lliria

regidor del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Llíria, Miguel Castellano, ha demanat a través d’una moció en el ple la reparació de desperfectes, l’eliminació d’humitats i la millora de la il·luminació a l’Església de La Sang.

Castellano s’ha pronunciat en estos termes davant el mal estat en el qual es troba esta església, declarada Monument Nacional en 1919 i Bé d’Interés Cultural en 1985. Així mateix, el dirigent popular ha assegurat que “és incomprensible que este immoble que forma part del patrimoni edetà i que alberga nombrosos actes del municipi es trobe en tal estat”.

De la mateixa manera, ha criticat al Govern el PSOE i Compromís-MOVE per no complir amb la seua paraula, perquè “es van comprometre a través d’un conveni amb la Parròquia de l’Assumpció de La Nostra Senyora, en el manteniment i adequació de l’Església de La Sang i des de 2022 no han fet res”.

“El conveni obliga l’Ajuntament de Llíria a assumir el pagament de l’adaptació de les instal·lacions escomeses dels serveis d’electricitat, aigua, telèfon i climatització per a mantindre’ls de conformitat amb les exigències reglamentàries, un compromís que ha quedat en foc d’encenalls”, ha recordat.

Castellano ha assenyalat que “els visitants i usuaris de l’Església de La Sang veuen amb tristesa la nul·la implicació del Govern del PSOE i Compromís-MOVE perquè el temple estiga en condicions, ja que actualment es troba amb llums foses, deterioració de portes exteriors d’accés, brutícia en el recinte del campanar, brutícia en el sòl i pèrdua de lluentor pel desgast, la fusta de la llotja del cor en mal estat i amb possibilitat de tèrmits, descarnament de la paret de la capella de Sant Pere i de l’altar, humitat i possibles goteres en la part dreta de l’eix central”.

Finalment, Castellano ha assegurat que “des del PP estarem vigilants perquè el Govern del PSOE i Compromís-MOVE complisca amb les seues obligacions, atés que l’Església de La Sang és part del patrimoni edetà” i ha afegit que “és una irresponsabilitat de l’esquerra que no invertisca en esta joia històric-artística tan important per a la ciutat”. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà