La Generalitat reduïx el soroll en l’enllaç de l’autovia amb la CV-25 al costat del col·legi El Prat

obras carreteras

S’ha emprat material asfàltic amb característiques fonoreductores

La Generalitat ha millorat la qualitat acústica en l’enllaç de l’autovia CV-35 València-Llíria-Aras de los Olmos amb la CV-25, al costat del col·legi El Prat de Llíria, dins de l’estratègia de reforç de la seguretat viària de les carreteres de la Comunitat Valenciana.

L’actuació –realitzada amb càrrec al contracte del concessionari de la CV-35– ha suposat una inversió de 92.000 euros, s’ha executat en el termini d’una setmana i s’ha emprat un material asfàltic amb característiques fonoreductores, apropiades a espais pròxims a edificis d’ús docent o sanitari.

Per a la directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, M. José Martínez Ruzafa, “estes obres tenen un doble objectiu: la millora i renovació dels vials de l’enllaç Llíria nord de la CV-35, que oferix actualment més confort i seguretat als usuaris de la via, i reduir els nivells de soroll en un entorn d’ús educatiu i residencial”.

Els treballs realitzats han consistit en la repavimentació de 14.100 metres quadrats de vials entre les glorietes dels dos marges de la CV-35, així com els ramals d’incorporació i eixida a l’autovia.

Per a fer-ho, s’han emprat 675 tones d’una classe d’asfalt que complix amb la funció de proporcionar confort, seguretat i durabilitat. Este producte requerix una capa de rodament que està en contacte directe amb els vehicles i suposa la reducció del soroll que provoca el contacte dels pneumàtics amb el paviment.

Proximitat a una zona escolar

En esta ocasió, la proximitat al col·legi El Prat, a Llíria, ha sigut decisiva per a usar este tipus de mescla asfàltica que, atesa la composició que té, reduïx els nivells de soroll que es generen en el rodament.

Martínez Ruzafa ha explicat que “esta emissió més baixa de soroll es deu a una quantitat superior d’aglutinant (betum) que embolica l’àrid i a la incorporació en la mescla de fibres orgàniques d’alta qualitat a partir de matèries primeres vegetals (pèl·lets de cel·lulosa) que absorbixen i, per tant, reduïxen el soroll projectat a l’exterior”.

Les obres s’han completat amb la modernització de la marca viària i la renovació de la senyalització vertical, que a més reforçarà l’avís d’escolars i aplicarà un nou límit de velocitat a 50 quilòmetres/hora en els voltants del col·legi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà