Llíria es reuneix amb el president del CSD per a fer un seguiment del Canó

reunión el canó

L’Ajuntament ha rebut 408.000 euros per a la millora i optimització energètica d’esta instal·lació

El regidor d’Esports de Llíria, Nico Marco, i la de Fons Europeus, Consuelo Morató, han participat, a la Delegació del Govern a València, en una reunió per a fer un seguiment dels projectes subvencionats a la Comunitat Valenciana per a la millora d’instal·lacions i espais esportius que fomenten el turisme esportiu sostenible.

L’acte va estar presidit per la delegada del Govern, Pilar Bernabé, i el president del Consell Superior d’Esports (CSD), José Manuel Rodríguez.

Estes ajudes han sigut concedides pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports amb càrrec als fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En el cas de Llíria, el municipi rebrà 408.000 euros per a les actuacions de millora i optimització energètica del poliesportiu El Canó.

Marco ha destacat que este projecte “aposta per la sostenibilitat de les instal·lacions i servirà per a augmentar l’eficiència energètica i reduir el consum de llum en El Canó”.

Actuacions previstes

La inversió prevista contempla la renovació de l’enllumenat exterior del camp de futbol 1 i les pistes de la ciutat de la raqueta, amb tecnologia LED, que reduirà el seu consum a la mitat. A més, amb l’objectiu de potenciar l’autoconsum energia elèctrica generada en els propis equipaments, s’instal·laran plaques fotovoltaiques que evitaran anualment el consum de 56.669,14 kWh provinents de la xarxa. Igualment, es planteja el trasllat del quadre general de baixa tensió, amb espai suficient i ubicació òptima que minimitzarà les pèrdues de les diferents línies.

El sistema d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) se substituirà per instal·lacions d’aerotèrmia, capaces de subministrar la mateixa energia amb un estalvi del 74% del consum, la qual cosa equivaldrà a 65.250 kWh tèrmics a l’any aproximadament.

També hi ha previstes millores en accessibilitat i mobilitat sostenible, com la creació de places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i per a bicicletes, o la instal·lació dos carregadors de 22 kW per a vehicles elèctrics.

Altres actuacions se centren en els sistemes de digitalització amb pantalles informatives per a visibilitzar l’estratègia energètica i sostenible, que serà monitorada. A més, es pretén millorar la gestió per part de les persones usuàries del centre esportiu a través del desenrotllament d’una base de dades i una pàgina web.

El projecte scontempla altres intervencions de caràcter sostenible, com la creació de zones arbrades d’ombra, així com el foment, tant en els espais exteriors com interiors, de recipients que permeten la separació en origen de residus, per a aplicar bones pràctiques de reciclatge.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà