El nadador Daniel Ponce, premi Jaume I de la Vila de Llíria

premio daniel ponce

La localitat ha celebrat hui el Dia de la Comunitat Valenciana

Amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, el nadador Daniel Ponce Jiménez ha rebut hui, a Ca la Vila, el Premi Jaume I de la Vila de Llíria 2024. L’Ajuntament edetà ha volgut reconéixer així la seua brillant trajectòria en el món de la natació.

L’esportista es va iniciar als 6 anys en el Club de Natació de Llíria. Molt prompte va començar a despuntar en les proves llargues de piscina. I amb 17 anys afrontaria les seues primeres competicions d’ultra distància de les quals es va convertir en un especialista. Al llarg de la seua carrera, ha obtingut la victòria i ha ocupat les primeres posicions tant en campionats nacionals com internacionals, entre els quals cal destacar la prova competitiva més llarga del món en el riu Ganges de l’Índia, sobre 81 quilòmetres, que va nadar l’última vegada amb un fi solidari per a recaptar fons en la investigació contra el càncer.

L’alcalde Joanma Miguel, que li ha entregat el guardó en nom de l’Ajuntament de Llíria, ha posat a Ponce com a “model d’inspiració per a moltes persones. I més enllà dels nombrosos títols aconseguits per este campió, cal assenyalar igualment que ha portat sempre amb orgull el nom de Llíria i de la Comunitat Valenciana fora de les nostres fronteres”.

            “El nadador és també un referent del nostre esport i simbolitza el caràcter identitari valencià, sempre disposat a afrontar els més extraordinaris reptes i amb un gran potencial per a construir, cada dia, una societat millor i més justa”, ha afegit el primer edil en este acte institucional del 9 d’Octubre.

Actes 9 d’Octubre

Esta ha sigut una de les activitats que ha organitzat el Consistori edetà per a commemorar la festivitat de la Comunitat Valenciana. Dins de la programació de l’Any Estellés, la jornada ha comptat també amb una visita a la Llíria medieval guiada a través dels versos del gran poeta valencià, i d’un aplec de poetes en homenatge a Vicent Andrés Estellés a l’església la Sang.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà