Montesinos: He sigut víctima de desaprensius que volien enriquir-se

El modista de Llíria Francis Montesinos ha lamentat haver sigut “víctima d’uns desaprensius que volien enriquir-se” a la seua costa “amb mentides i enganys” i agraeix la professionalitat de les forces de seguretat i de l’administració de justícia.

En declaracions a EFE, el dissenyador, de 73 anys, afig: “A la fi és clar que he sigut la víctima d’un fet absolutament premeditat amb l’única fi d’amenaçar-me, extorquir-me i robar-me”.

El passat 3 d’octubre es va conéixer la sentència que condemna a un menor de 17 anys a dos anys d’internament i al pagament (ell o els seus tutors legals) de 5.000 euros en concepte de responsabilitat civil per un delicte d’extorsió.

L’acusat, que actualment té 17 anys, va admetre els fets pels quals l’acusava la Fiscalia i l’acusació particular i haurà de complir díhuit mesos d’internament efectiu i altres sis de llibertat vigilada per tres delictes d’amenaces, un d’aplanament, un contra la intimitat, robatori amb violència i dos delictes lleus de lesions.

“Ha quedat demostrat que el menor que em va acusar va mentir sobre la seua edat i va demanar un milió d’euros per no donar a conéixer un vídeo gravat sense el meu coneixement. No sols em van utilitzar per a aconseguir diners, sinó que també em van amenaçar i fins i tot van entrar en el meu habitatge per a colpejar-me simulant un robatori”, lamenta Montesinos, un dels dissenyadors espanyols més reconeguts des dels anys 80.

No obstant això, es mostra satisfet: “Després de molts mesos de calvari s’ha pogut comprovar que jo tenia raó. Em van mentir per a extorquir-me i van preparar una estratègia per a causar-me mal físic, econòmic i social”.

L’advocat de Francis Montesinos, Andrés Zapata, del despatx Castillo *Castrillón Zapata, posa l’accent que el dissenyador “no va tindre cap possibilitat, va ser presa d’un laboriós pla i agraeix la gran professionalitat tant de les forces i cossos de seguretat de l’Estat com de la fiscalia i els òrgans judicials que des d’un moment molt primerenc van saber albirar tota la trama”.

En aquest sentit, Montesinos subratlla: “Encara que no puc recuperar-me de tots els danys col·laterals que m’han causat aquests fets, almenys es pot constatar que jo tenia raó i no mentia quan relatava l’ocorregut. He sigut la víctima d’uns desaprensius que només buscaven enriquir-se a la meua costa”.

Una extorsió d’un milió d’euros
El menor condemnat -amb la col·laboració d’un altre adult pendent de judici- va enviar un missatge el 2 de setembre de 2022 al dissenyador dient-li, entre altres coses, que li volia conéixer perquè li semblava molt bonic.

Montesinos li va convidar a la seua casa amb l’excusa d’ajudar-lo en una mudança i un dia després tots dos van mantindre una trobada sexual que el menor, ocultant la seua edat real, va gravar sense el coneixement ni consentiment del dissenyador.

El menor, en col·laboració amb un major d’edat, va demanar a Montesinos un milió d’euros a canvi de no difondre aquest vídeo, però el dissenyador es va negar al pagament i el va informar de la seua intenció d’acudir a la Policia.

Com Montesinos no va accedir a les seues exigències, el 25 de setembre de 2022 el menor va accedir sense autorització a l’habitatge de l’artista, es va dirigir al seu dormitori i li va reclamar diners, però va marxar sense aconseguir-ho.

Al no accedir a les pretensions del menor i del major d’edat també implicat en aquests fets (però en una altra causa judicial) tots dos “van planejar donar-li un escarment, per al que van acordar amb altres dos individus majors d’edat facilitar-los el domicili de Montesinos”.

Aquests dos adults van accedir a l’habitatge en la vesprada del 2 d’octubre amb el rostre cobert per passamuntanyes i guants de treball, portant un d’ells un pal llarg de fusta amb la punta en forma de forqueta.

Després d’emmordassar a l’assistent de Montesinos, van accedir a l’habitació en la qual es trobava el dissenyador per a colpejar-li i immobilitzar-li. Posteriorment van registrar la casa a la recerca de joies i diners, encara que de manera infructuosa, segons refereix la sentència.

Montesinos va aconseguir prémer un botó instal·lat en el seu *mesita que fa sonar un dispositiu a casa dels seus veïns -per si necessita ajuda- i que va fer fugir als assaltants.

En referència a aquests mateixos fets, el març passat el Jutjat d’Instrucció número 5 de Llíria va acordar l’arxiu provisional de la causa que es va obrir contra el dissenyador per un suposat delicte contra la llibertat sexual dels menors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà