Llíria millora el col·lector general d’aigües residuals al carrer Juan Izquierdo

obras lliria

S’està executant les obres de les canonades en l’últim tram

La Regidoria del Cicle de l’Aigua de Llíria està escometent les obres de renovació i substitució de les xarxes de clavegueram en la finalització del col·lector general urbà, en l’últim tram del carrer Juan Izquierdo, on en èpoques de pluges i forts temporals, existixen problemes de pressió i evacuació d’aigües.

La regidora de l’àrea, Mari Cruz García, ha explicat que esta nova actuació “forma part de la planificació que programem anualment per a anar millorant la xarxa existent de col·lectors de residuals, tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions, amb la finalitat de resoldre problemes existents o optimitzar les condicions d’ús de les conduccions”.

En este tram del carrer Juan Izquierdo, el veïnat dels edificis confrontants, havia vingut reclamant una actuació municipal sobre el tram de col·lector que passa entre les edificacions i la gasolinera situada en la zona, on en episodis de fortes pluges existix una gran pressió i es produïxen filtracions al soterrani de l’immoble.

García ha assenyalat que, per part del servici de manteniment de clavegueram, “es va fer una inspecció de la canalització i posteriorment es va redactar un projecte de substitució i ampliació de la secció de la canonada, actuació que s’està executant ara”.

Les obres consistixen a substituir el tram de col·lector per un de major secció i la construcció de dos arquetes que facilitaran l’entrada de l’aigua pluvial al col·lector posterior, amb el que augmentarà la seua velocitat d’evacuació. A més, tot el sistema de la zona quedarà impermeabilitzat assegurant que no es filtre aigua al baix confrontant.

“Des del Consistori s’espera que amb estos treballs es puguen donar per resolts els problemes detectats en este tram de la xarxa i per satisfetes les demandes veïnals, aconseguint una xarxa més eficient i que done cabuda al cabal que, tant diàriament com en èpoques de pluges, fluïx per este col·lector”, ha manifestat la regidora.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà