Debut amarg del Bàsquet Llíria

basquet lliria

Els últims minuts van decidir el marcador i la moneda va caure en contra del conjunt edetà

L’equip groc i negre es desplaçava a Palma de Mallorca per a debutar en Segona FEB enfront del Palmer Basket Mallorca Palma, un dels projectes potents de la categoria cridat a barallar pels llocs d’ascens. Era la primera prova de foc per a veure que era capaç l’equip i demostrar en la pista tot el treballat durant la pretemporada.

L’inici no va ser bo, molts nervis i errors no forçats s’apoderaven del partit, que a poc a poc va començar a dominar el conjunt mallorquí, demostrant així la seua experiència i el seu millor maneig dels nervis, arribant al final del primer quart amb 9 punts d’avantatge (18-9).

Després del pas per banquetes, els visitants van posar una marxa més i van començar a estar més còmodes sobre la pista, amb grans minuts tant de Godwin Osarenren com Víctor Pérez, arribant a situar-se a 5 punts en el marcador. Però, de la mateixa manera que en els primers 10 minuts, els locals es van tornar a apoderar del partit i a marcar diferències amb un gran Alessandro Scariolo per a marxar-se al descans 42-33.

Al Llíria li va beneficiar el temps de descans, va començar a creure en el seu joc i a demostrar-lo en la pista, amb una notable actuació dels ja nomenats Víctor Pérez i Godwin, a la qual es va sumar la del danés Hannibal Salomon encertat en atac i intens en defensa. Els locals no podien anotar a causa de la gran defensa edetana, aconseguint marxar-se a l’últim quart tan sols 1 punt per damunt, i amb la sensació que el partit és podia decantar del costat de la balança dels valencians.

Per als últims 10 minuts el guió va ser el mateix que en el tercer quart. Un gran joc del Llíria, sostingut per jugadors que debutaven a la categoria després de formar part de l’equip la temporada passada, arribant als últims 4 minuts amb un avantatge de 9 punts en el marcador que, després de la rotació de les dues banquetes i amb bones accions del conjunt local es va començar a reduir. Primer un 2+1, en el següent atac un 3+1 que va fer alçar-se al públic del Palau d’Esports de Son Moix, per a deixar al CEB Llíria contra les cordes.

La cistella semblava tancar-se per als debutants que després de no poder anotar i haver de fer una falta obligada, veient com es trobaven 3 a baix en el marcador a falta 12 segons. Temps mort del tècnic gandiense Víctor Rubio, la idea era clara, moviment ràpid de la pilota, bloqueig i tir de tres per a intentar forçar la pròrroga, i així va ser, però la moneda no va voler caure de cara del conjunt groc i negre i el triple no acabe dins, consumant així la derrota en el debut a Segona FEB.