Loriguilla ultima els preparatius de les seues festes patronals

cartel loriguilla

Els actes arrancaran el 23 d’agost amb la Volta a Peu

L’Ajuntament de Loriguilla i la Regidoria de Festes tenen a punt els actes litúrgics i festius que se celebraran del 23 d’agost a l’1 de setembre, un total de deu dies en què la diversió i la devoció s’entremesclen perquè els veïns gaudisquen d’una gran varietat d’esdeveniments destinats a tots els públics.

Les festes patronals arrancaran amb la Volta a Peu, que en aquesta ocasió celebra la seua vintena edició, ben coneguda en el circuit pel seu particular recorregut i les altes temperatures que dificulten, encara més si cap, els 10 quilòmetres de carrera.

La música, les revetles i la pirotècnia són senyes d’identitat de la localitat del Camp de Túria, cercaviles, misses, concerts, castells de focs, cordàs i mascletàs, ompliran de so, color i pólvora cada racó i plaça.

Concursos de pintura, de paella, disfresses, teatre infantil i la implicació d’associacions com la Coral de Loriguilla, Verge de la Soledat, Festers o Kintos 2024, asseguren la participació de tots els veïns i veïnes del poble, que solen bolcar-se en aquests esdeveniments multitudinaris en els quals, bé per separat o en collas, tracten d’emportar-se a casa un sucós premi mentre delecten a la resta amb les seues divertides vestimentes o grandioses paelles.

Enguany també se celebrarà la segona edició de’Lorivisión’, un gran muntatge i espectacle de playbacks i cançons en directe, amb votacions, jurat i presentadors al més pur estil del famós certamen europeu.

L’Ajuntament aposta clarament per la diversificació d’actes i esdeveniments en els quals preval la voluntat de participar, d’unió i de confraternitat entre amics, unes festes que servisquen per a unir a un poble de tot just 2.000 habitants.

Tot això, a més, entorn a la litúrgia i solemnitat de la Processó en honor a la Verge de la Soledat i el tradicional Canto de l’Aurora, únic a la comarca dels Serrans i el mateix Camp de Túria, celebrat en la matinada del dia gran de festes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà