Tres diesd’actes i activitats amb els quals mantindre viva la tradició
Aquest passat cap de setmana, Olocau ha pogut reprendre una tradició que forma part essencial del municipi. Les Festes en honor a Sant Antoni Abat, celebració històricament lligada al solstici d’hivern, va tindrelloc al llarg de tres dies en què els veïns van poder viure de nou l’emoció i l’espectacularitat d’uns actes adaptats a les mesures sanitàries en vigor.
L’inici de les festes va vindre marcat per la inauguració de l’exposició ‘Cristóbal Mazcuñán: la mirada’, que es pot visitar en la Llar dels Jubilats en el seu horari habitual (dilluns a diumenge, de 17 a 20 hores). Posteriorment, es va dur a terme el final del muntatge de la Foguera, que es va realitzar en la Plaça Major amb el volteig de campanes.
Dissabte al matí, uns 20 xiquets van participar en el Concurs de dibuix de la Foguera de Sant Antoni, organitzat per la Biblioteca Municipal. Una activitat lúdica que es va desenvolupar als peus de la monumental Foguera i que va tindre com a guanyadors a Álvaro Navarro (Categoria d’Infantil), Maya Ros (Categoria de 1r, 2n i 3r de Primària) i Irene García (Categoria de 4t, 5é i 6é de Primària), els qui van rebre els seus premis de mans de l’alcalde d’Olocau.
A la vesprada, la processó en honor al sant va reunir veïns en un acte sempre emotiu i, a continuació, va tindrelloc en la Plaça Major l’acte més representatiu i simbòlic de les festes. Després de la benedicció de la Foguera, es va dur a terme l’encesa monumental, un moment molt especial i ple d’alegria per a tots. El volteig de campanes i el gran espectacle de llum i pólvora dels focs artificials de la Pirotècnia Ricardo Caballer van crear un marc immillorable per a gaudir de l’esdeveniment central del cap de setmana.
Finalment, en el matí del diumenge, els actes van començar amb la tradicional ‘Baixada de rotllos’, que va comptar amb la col·laboració especial de la Banda de l’Agrupació Musical La Melodia. A continuació, es va oficiar la missa i la benedicció delsr otllos, després de les quals va començar un esdeveniment estretamen tlligat a aquesta festivitat, comhoés la benedicció del sanimals i el repartiment delsrotllos. Un acte que va comptaramb la participació de nombroses persones i que va suposar el tancament d’unes festes molt esperades per tots.
Per a l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, el fet de poder tornar a viure aquestes celebracions tan tradicionals “suposa un pasmés en el trajecte cap a una normalitat que tots desitgem recuperar”.
En paraules del primer edil, “el poble d’Olocau mereixia uns actes amb els quals poder gaudir ambs eguretat i en harmonia de la celebració de Sant Antoni i estic molt satisfet de com s’hadesenvolupat tot”. Aixímateix, ha volgut agrair el treball i l’esforç de tots que han fet possible que tot s’haja dut a terme de forma organitzada i segura”.