BANNER LLIRIA

El poble acollirà el 6 d’abril la XXVII edició de la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria

Imatge promocional de la Trobada d'Escoles en Valencià.

El municipi d’Olocau serà la seu de la 27a edició de la Trobada d’Escoles en Valencià el pròxim diumenge 6 d’abril. Aquesta dada serà la culminació d’una setmana plena d’actes i reunirà un total de 29 col·legis i instituts de la comarca.

Jesús Pérez

Aquesta edició de la Trobada d’Escoles en Valencià té el lema de ‘Escola valenciana, la nostra escola’ i, en ella, es desenvoluparan diferents activitats i hi participaran col·legis, instituts,  diverses entitats culturals i editorials de llibres.

Com a acte inicial, el dissabte 29 de març es lliuraran els Premis Sambori de Literatura en Valencià en el que hi hauran 6.920 participants. Posteriorment, es farà la Trobada Musical d’Escoles de la comarca, els dies 31 de març, 1 i 3 d’abril, en la que estaran presents 17 centres educatius.

El dia 6 d’abril, el dia de la Trobada, es desenvoluparà una concentració de tots els centres participants, que faran una cercavila pels carrers d’Olocau, a partir de les 10:30 hores. A les 11:30 hores tindran lloc els tallers dels diferents col·legis i instituts, al carrer Sant Josep, que estaran durant dues hores per aquells que vulguen visitar-los.

Mentrestant, es podrà recórrer  el casc urbà d’Olocau en visites guiades i es podran conèixer diferents exposicions com el ‘Museu de l’espart’, a l’avinguda de la Font del Frare, i ‘Adéu al món rural: Una mirada al Camp del Túria’, a la Casa de la Senyoria. El fi de la jornada tindrà lloc a les 13:30 a la Font del Frare, amb parlaments, i l’actuació de ‘Rascanya’, un grup de música i balls tradicionals.
     
Des dels organitzadors de la Trobada es preveu la presència d’unes 5.000 persones en una jornada de reivindicació de l’Escola en Valencià, en què es defensarà què “la millor escola és  a la qual tothom té dret, l’escola conformada pels mestres i pel professorat amb il·lusió, per aquelles i aquells que treballen de valent perquè tot l’alumnat tinga una educació òptima”.
 
L’alcalde de la població, Antonio Ropero, ha manifestat que Olocau “viu en valencià, i per això volem que el valencià continue avançant a la nostra societat i als nostres pobles, i que no es perda l’ús del nostre idioma, sobretot, entre els més joves”. Aquesta serà la segon vegada que Olocau acull la Trobada d’Escoles en Valencià (sent la primera vegada en 2006).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà