BANNER LLIRIA

”Olocau està en la Champions del turisme de la Comunitat”

Antonio Ropero alcalde Olocau
Antonio Ropero, en la tirolina del centre cívic de Pedralvilla.

Antonio Ropero (PSPV-PSOE), alcalde de Olocau

Parlem amb l’alcalde socialista d’Olocau, Antonio Ropero, que afronta la seua quarta legislatura després de revalidar la majoria absoluta, en el nou centre cívic Els Pins de la urbanització de Pedralvilla el dia en què el seu partit estrena secretària general.

Com afronta aquest quart mandat?
Amb molta il·lusió i moltes ganes. Ens queden objectius molt grans com la depuració d’aigües residuals, nous serveis per a les urbanitzacions i un transport de qualitat del segle XXI que és vital per a la comarca.

Com valora la renovació del PSPV amb la ministra Morant com a nova secretària general?
En primer lloc felicitar-la i agrair a Diana, a Carlos i a Alejandro arribar a un consens i estar units per a traure aquest projecte avant perquè és el que ens demana la societat progressista. Hem de fer una oposició crítica i constructiva en la qual el nostre eix ha d’estar en les persones, apostar per l’educació, per la igualtat. Si som capaços de transmetre això aconseguirem que el PSPV tinga les opcions d’ací a tres anys de recuperar la Generalitat amb una majoria absoluta que és el que desitjaríem tots els que ens dediquem al servei públic des del PSPV.

Un dels projectes que no s’ha arribat a materialitzar encara és el Parc d’Emergències de la Calderona, després del canvi en el Consell, en quin punt està?
És un dels nostres cavalls de batalla, portem més de 13 anys barallant. La passada legislatura es va autoritzar, es va dotar de pressupost, es va aprovar la construcció i es va donar la llicència d’obres però l’empresa adjudicatària va veure que en el disseny hi ha una sèrie de partides no contemplades i s’anava a fer un modificat del projecte de 200.000 euros. En l’última reunió amb la nova consellera vaig plantejar la necessitat imperiosa que es dote la partida i s’inicien les obres. Qualsevol conat d’incendi ens va costar més que la partida que falta. Ella té la pilota en la seua teulada i espere que reaccionen al més prompte possible perquè si no haurem de manifestar-nos d’una altra manera. La massa forestal que tenim ara és un polvorí. El canvi climàtic és ací. Davant un estiu que pot ser el més complicat en els últims 50 anys per la falta de pluja, invertir en prevenció és fonamental. Nosaltres continuem invertint en la col·locació de més sensors i els camins municipals estan tots en condicions per als equips d’emergència.

@infoturia

Entrevista completa en la edición en papel del Periódico InfoTúria en los puntos de distribución el próximo 15 de febrero #CampdeTúria #Pedralvilla #Entrevista #Olocau

♬ sonido original – InfoTúria

Un altre dels projectes que ha posat sobre la taula de la Generalitat és el centre d’envelliment actiu, en què consistirà?
M’agradaria que començaren les obres al més prompte possible perquè necessitem atendre els nostres majors. Estarà situat en el centre del nucli urbà, amb al voltant de 30 places i disposarà de cuina pròpia. Ens hem reunit amb els responsables autonòmics i de cara al 2024-25 vaig plantejar que l’Ajuntament vol invertir en l’edifici però necessitem el suport de la conselleria per a mantindre’l, dotar-lo de personal i gestionar-ho. La inversió serà de 1,2 milions d’euros. Es tracta d’una aposta com la que vam fer pel col·legi que s’ha demostrat que funciona molt bé i cada vegada tenim més xiquets.

Acaben d’aprovar el pressupost de quasi 3 milions d’euros que manté congelats els impostos, a què es destina la inversió?
Continuarem amb la recuperació del barranc al seu pas pel nucli urbà amb una nova ruta de l’aigua. Invertirem 16.000 euros a senyalitzar la nova senda del barranc i 60.000 euros en la rehabilitació de l’interior de l’antic safareig, ja que l’exterior s’escometrà en una segona fase.

Antonio Ropero alcalde Olocau

Quines inversions s’han realitzat i es faran a les urbanitzacions per a dotar-les de nous serveis i millores?
Estem en un lloc del qual ens sentim molt orgullosos, el de *Pedralvilla és el nostre primer centre sociocultural en urbanitzacions. Per a nosaltres és fonamental invertir en el municipi. Tenim urbanitzacions i hem d’avançar perquè tinguen els millors serveis i es complisca la legalitat. Nosaltres hem dotat a les nostres urbanitzacions de plaques solars, transport públic elèctric, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, instal·lacions esportives, parcs infantils. En aquest centre de Pedralvilla portem invertits més d’1 milió d’euros. Cal dotar de serveis a les urbanitzacions i comptar amb elles. En la *Lloma farem un altre centre cívic amb una inversió de 300.000 euros i en Pla de Marco un parc infantil. Espere que es materialitze en els pròxims mesos el projecte que implica els ajuntaments d’Olocau, Bétera, Serra i La Pobla de Vallbona i a la EPSAR per a la depuració d’aigües. És fonamental la depuració de l’aigua i que es reutilitze. Contempla un col·lector general de les urbanitzacions i una depuradora en el terme de Bétera que significarà un abans i un després en els nostres municipis de cara a la protecció del medi ambient i de la reutilització de l’aigua.

Antonio Ropero

Un dels punts forts d’Olocau és el turisme, amb 2.500 habitants -de 92 nacionalitats- rep 160.000 visites al llarg de l’any i ha entrat en la nòmina de municipis turístics de la Comunitat Valenciana. Què suposa estar és eixa llista?
És una satisfacció enorme ser un dels municipis més xicotets a arribar a aquest reconeixement. Olocau està en la Champions del turisme de la Comunitat sense tindre platja, amb una oferta basada en patrimoni i naturalesa. Esperem rebre ajudes per a poder invertir en la conservació de l’eixe patrimoni i donar-lo a conéixer. També som destí de turisme intel·ligent, vam estar en Fitur representant a l’Associació Espanyola de Recreacions Històriques i recollint la ‘Q de Qualitat’ de la nostra Oficina de Turisme. Hem de continuar invertint en una oferta de qualitat no de quantitat. El nostre objectiu és que tots els valencians ens coneguen els primers i després la resta d’Espanya i d’Europa.

Dins de la promoció turística, en quina fase es troba l’eixida al mercat d’un vi d’Olocau?
Volíem recuperar les antigues vinyes, però a causa del problema dels contingents per a fer plantacions noves no podíem, però en col·laboració amb Bodegas Vegamar elaborarem un vi que eixirà al mercat en una edició limitada els pròxims mesos sobre El Puntal dels Llops, on els arqueòlegs van trobar llavors de vinya i veure com respon el mercat. Es faran 1.200 botelles i la intenció és, si és viable, desenvolupar-ho per a difondre eixe patrimoni i eixa història relacionada amb el vi i la cultura ibera. També ens agradaria augmentar l’allotjament turístic que és una de les mancances dels municipis de la comarca. Seria interessant si hi ha empreses hoteleres interessades a oferir allotjament en aquesta zona.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà