S’ha celebrat l’acte institucional pel Dia de la Dona
Olocau ha celebrat este migdia el tradicional Acte Institucional que la localitatrealitzaambmotiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. En ell, s’ha llançat un missatged’unitat i de compromís per la consecució d’unaigualtat real i efectiva entre homes i dones que abaste tots elsàmbits de la societat.
Unes 40 persones s’han reunit en el Saló de Plens i, entre ells, han estat també presents els regidors Pascual Esteve, Olga Brínquez, José Paricio i Salvador Navarret, i l’alcalde, Antonio Ropero, i, en representació del PP, l’edil Alejandro Gómez.
Brínquez, regidora d’Igualtat i Dona, ha sigut l’encarregada de realitzar el discurs de presentació amb una intervenció en la qual ha destacat la importància de consolidar els drets ja assolits i “la necessitat de continuar avançant cap a una societat sense bretxes de gènere, una societat més igualitària i, en definitiva, amb major qualitat democràtica”. Així mateix, ha volgut transmetre el seu agraïment a totes les persones i els col·lectius que han col·laborat en l’organització dels actes pel 8 de Març i als veïns i veïnes per la gran acollidaque estan tenint tots els esdeveniments.
L’alcalde Antonio Ropero ha llegit el Manifest Institucional. Amb ell, el primer edil ha expressat, en nom del poble d’Olocau, el suport a la lluita de les dones pels seus drets i llibertats. En este sentit, ha afirmat que “apostar pel feminisme, per eliminar les desigualtats i per erradicar la xacra de la violència masclista, és apostar per una societat més justa, solidària i respectuosa; una societat avançada i democràtica”. A més, ha recalcat el paper de la sensibilització, la conscienciació i la coeducació “per a previndre les conductes masclistes i discriminatòries, identificar-les i, finalment, eliminar-les”, i ha apel·lat a la unitat per a seguir avançat en matèria d’igualtat. En este sentit, com a mostra d’unió amb totes les entitats locals que formen la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha volgut llegir també la Declaració Institucional d’este organisme.
El segon manifest ha sigut el de l’associació Amas de Casa de Olocau. Així, la seua presidenta, Elena Beltrán, ha dirigit unes paraules en les quals ha posat en valor el paper de la dona en la nostra societat (“un símbol de força, amor i valentia”) i ha manifestat la necessitat de més mesures de conciliació que permeten que “la maternitat no penalitze a les dones en el mercat laboral” i que tinguen en compte un aspecte tan important en l’actualitat com les cures de persones majors. Igualment, ha subratllat el paper de la conscienciació per a lluitar pels drets de les dones i per a aconseguir “un món lliure de violència i discriminació”.
Per a finalitzar l’acte, s’ha viscut un moment especial amb la felicitació pel seu aniversari a Pepa Romero, una dona molt volguda en la localitat que sempre ha mostrat uns valors exemplars i un ferm compromís amb la igualtat. Pepa ha volgut recitar el poema Gloria Fuertes ‘Cabra sola’.
La commemoració del 8M a Olocau continua en la vesprada de hui amb l’assistència de veïns a la manifestació de València i amb el berenar organitzat per Amas de Casa a la Casa de la Cultura.