BANNER LLIRIA

Olocau descobreix les creences i els costums ibers amb ‘La Mirada de les Divinitats’

puntal dels llops

La visita teatralitzada va reunir 223 persones

El Puntal del Llops d’Olocau ha sigut aquest cap de setemana l’escenari d’una visita teatralitzada que va combinar amb gran èxit historia, arqueologia i cultura ibera d’una manera amena i divulgativa. 223 persones van gaudir de ‘La Mirada de les Divinitats’, una proposta del programa d’actes pel 8 de Març, Dia de la Dona, que va oferir una perspectiva de gènere sobre la societat de l’antiga Edeta.

Amb esta iniciativa gratuïta, organitzada per la Regidoria d’Igualtat i Dona amb la col·laboració del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, el públic va poder conéixer el dia a dia, les creences i elscostums del món iber.

Per a això, es van realitzar tres passes, en els quals personatges de diferents classessocials (artesans, comerciants, recol·lectors, ramaders, oferentesses o guerrers) van ensenyar com era la vida en els últims anys del segle III a. C.

En este sentit, es va posar l’accent en la diversitat que existia aleshores i en el rol fonamental que exercien tots els habitants. Igualment, l’esdeveniment va servir per a mostrar l’esplendor d’un dels enclavaments més icònics i espectaculars de la Comunitat Valenciana.

En representació de la Corporació Municipal, van assistir a la visita la regidora d’Igualtat i Dona, Olga Brinquez, i l’alcalde Antonio Ropero, qui va elogiar el treball realitzat pels arqueòlegs que van participar en la teatralització, que, com va afirmar, “ens han transportat en el temps i ens han explicat amb les seues interpretacions com era la vida en l’època ibera”.

“A Olocau, apreciem el nostre patrimoni històric i cultural, i esta activitat, emmarcada en la programaciópel 8M, és un exemple del’impuls i del suport del Consistori a totes les propostes que ens acosten al nostre passat i a les nostres arrels”, va assegurar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà