Olocau gaudeix de la cultura en viu amb el Festival ‘Olocau d’Orella’

Galeria 6 Fotos

Els espectacles programats van congregar nombroses persones durant la jornada

Olocau ha celebrat la segona edició del Festival de Teatre i Arts Vàries ‘Olocau d’Orella’, organitzat per l’Ajuntament d’Olocau amb la plataforma ‘El Sitio de las Palabras’, i dirigitper Jesús Ge i Mar Benegas, va oferir un ampli programa d’espectacles en diferents punts amb encant que van congregar nombroses persones al llarg del dia.

La jornada es va iniciar al pati-jardí de la Casa de la Senyoria amb la intervenció de Jesús Ge, la regidora de Cultura, Desa Vilaplana, i l’alcalde, Antonio Ropero, que van manifestar l’estret vincle que existeix entre Olocau i la cultura. A continuació, el narrador Fran Pintadera va començar la seua funció ‘Melodía a día’, amb contes, rimes i molt bon humor.

La segona cita va tindre lloc en l’escalinata del carrer Sant Vicent, amb la narradora Eva Andújar i la sessió de contacontes ‘Roba estesa’. Després, en la plaça annexa al carrer Trinquet, Fran Pintadera va presentar ‘Historias conversas’, un conjunt de contes en vers i jocs de paraules. I, per a acabar el matí, es va realitzar la ‘Jam’ de poesia infantil, que va comptaramb la col·laboració de l’escriptora i veïna de la localitat Mar Benegas. Una proposta de micròfon obert en la qualels xiquets van poder demostrar el seu talent recitant i component poemes.

La sessió de vespradava arrancar en la plaça Cervantes amb ‘Fràgil’, un còmic i tendreespectacle de ‘clown’ gestual i físic a càrrec de l’actriu Maria Andrés en el qual, a més, es va trencar la quarta paret perquè el públic també hi poguera participar.

Posteriorment, des d’allí, va partir ‘Poesia als balcons’, una iniciativa que va tornar a inundar els carrers de la millor poesia. Així, un enorme grup de persones, guiat per la companyia Feriafónica (Jesús Ge i Antonio José Iglesias), va presenciar un recital en el qual es van poder escoltar composicions a través de la sensibilitat de la poeta Elsa Moreno, de la intensitat de la poeta escènica Crisal Rodríguez i de l’emoció de l’escriptora Bibiana Collado Cabrera.

El final del recorregut va arribar al pati de la Casa de la Senyoria, on Dani Orvizva delectar els assistents amb ‘Slam Up’. El Campió Mundial de Poetry Slamva demostrar la seua habilitatamb les paraules i les rimes mitjançant una combinació de poesia i monòleg d’humoramb la qualva tractar temes com el canvi climàtic, la dependència delsmòbils o la precarietat laboral recitant o, fins i tot, cantant a ritme de rap, ‘funky’ o ‘reggaeton’.

El fermall final va arribar de la mà dels artistes locals ER Aéreos i Juanchi, els qui van oferir en la plaça Major la seua espectacular proposta acrobàtica ‘ESSÈNCIA’.

Tal com va afirmar Antonio Ropero, este festival “ha arribat a la seua segona ediciócom una cita consolidada i de referència tant a la nostra comarca com a la nostra província”. Segons el primer edil, “hem viscut una jornada excepcional, en la qual les arts escèniques han sigut les protagonistes, i amb la qual ha quedat una vegada més patent que Olocau és sinònim de cultura”.

A més, va voler felicitar la regidora Desa Vilaplana “pel seu treball en la preparació d’este festival i, a nivell general, en matèria de foment de la cultura”, i agrair “la gran tasca realitzada” per l’organització, els voluntaris, la Brigada Municipal, la Policia Local i Protecció Civil perquè “el festival haja sigut tot un èxit”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà