La Trobada de Bandes del Camp de Túria ompli els carrers d’Olocau

Galeria 19 Fotos

450 músics de huit bandes participen en l’acte

Olocau ha viscut la gran celebració de la música del Camp de Túria amb la Trobada de Bandes 2024, una jornada festiva que ha servit per a reconéixer el gran treball que realitzen les societats musicals en tots elsmunicipis. 

L’acte, organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olocau i de l’Agrupació Musical ‘La Melodia’, ha congregat uns 450 músics de huit bandes de la comarca.

Així, s’han reunit membres de la Societat Musical ‘La Marinense’ de Marines, la Unió Artística Musical de Vilamarxant, la Societat Musical Sant Antoni de Benaixeve, el Centre Artístic Musical de Bétera, la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona, la Unió Musical de Benaguasil, la Societat Musical ‘Santa Cecilia’ de Gàtova i, com a amfitriona, ‘La Melodia’ d’Olocau

A més, hi han assistit l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío; l’alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve, Eva Tejedor; els primers tinents d’alcalde de Vilamarxant i Gàtova, Xavier Jorge i Víctor Sánchez; representants de la Corporació Municipal; i els presidents provincial i comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Joan Bocanegra i Miguel Monleón. 

La Trobada ha començat a la Casa de la Senyoria, des d’on ha partit la desfilada de bandes. Cadascuna d’elles ha realitzat un recorregut amb el qual han omplit cada racó del municipi d’alegria i de música, i que ha comptat amb la presència de nombroses persones que també han volgut gaudir d’este dia tan especial. 

La desfilada ha finalitzat en la plaça Cervantes, lloc en el qual les bandes han rebut les cintes commemoratives de la Trobada. A continuació, el president de ‘La Melodia’, Guillermo Berga, i l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, han realitzat dos breus discursos. Berga ha volgut agrair l’assistència de totes les societats musicals, ha transmés el seu desig que seguisquen amb la seua tasca i “que la música no pare”, i ha recordat a Rafa Montesinos, el seu predecessor en el càrrec, qui va morir en 2021 i va ser una persona molt volguda en la localitat. 

Ropero ha destacat “la importància social i cultural de la música i de les societats musicals”, així com el fet que “la vitalitat d’un poble depén en gran mesura de tindre una banda, que és el que fa que el seu cor bategue”. Per això, ha volgut donar-los les gràcies, en nom de la localitat, “pel vostre treball i la vostra dedicació”. Després de la intervenció del primer edil, tots els músics han tocat junts davant del Saló d’Actes quatre composicions molt arrelades en la nostra terra: ‘Xàbia’, ‘Chimo’, Valencia’ i ‘La Amapola’.

Per a finalitzar esta jornada, tots els participants s’han dirigit a la Plaça Majora un dinar de germanor en el qual han pogut gaudir d’una paella i que ha servit com a punt final a un dia en què Olocau ha sigut la capital comarcal de la música.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà