Olocau viatja este cap de setmana a l’època ibèrica amb la ‘Iberfesta’

iberfesta

Amb recreacions, fires artesanals, tallers infantils i visites al Puntal dels Llops

Olocau celebra el cap de setmana del 14 al 16 de juny la ‘Iberfesta’, una iniciativa conjunta del Museu de Prehistòria de València i l’ajuntament de la localitat per a difondre l’oferta de visites al jaciment del Puntal dels Llops.

L’àrea de Cultura de la Diputació i el Museu de Prehistòria porten treballant en este emplaçament des de fa 50 anys per a la investigació, conservació i la promoció del seuúspúblic. A més, s’hacreat la col·lecciómuseogràfica, el servici de visites i les jornades de portes obertes.

Així, en 2013, la corporació provincial i el Museu de Prehistòria, conscients de la rellevància d’este patrimoni i per a impulsar el seu disfrute, van dur a terme, amb la col·laboració de l’Ajuntamentd’Olocau, un conjunt d’actuacionsfonamentals per aldesenvolupament del jaciment; també durant eixe any va nàixer ‘Iberfesta Olocau’.

L’impuls del Puntal dels Llops es completa amb la subvenció que la Diputació concedix anualment per a impulsar el servici de visites al jaciment, així com la col·lecció museogràfica de la Casa de la Senyoria amb peces arqueològiques del Puntal dels Llops cedides pel Museu.

Aixímateix, Olocau va acollir les jornades ‘Iberfesta’ per a promoure esta festa cultural, ambrecreacions, tallers i visites al jaciment. Per partseua, el Museu de Prehistòria manté el seu compromís amb esta festivitat i col·labora amb el seu finançament, a més de difondre durant l’esdeveniment el coneixement científic en el qual  es basa el relat entorn del qual gira la festa. Per a això, es reserva a la Casa de la Senyoria un espai per a la ciènciaarqueològica.

‘Iberfesta 2024’

La Iberfesta se celebrarà elsdies 14, 15 i 16 de juny amb un programa d’activitats per a tots els públicsamb el qual es reviurà la història dels habitants del Puntal dels Llops.

Després de la inauguració de les jornades, que serà el dissabte 15 de juny a les 11 hores, es recrearà una boda ibera gràcies a la participació de veïns del municipi, associacions i també el col·legi.

Les jornades acolliran també la ‘Fireta dels Ibers’, que s’obrirà el dissabte al matí i comptarà amb la participació del Museu de Prehistòria de València i molts dels municipis de la província amb jaciments d’època ibèrica visitables: Ademuz, Andilla, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Gátova, Llíria, Moixent, Villar del Arzobispo i Yátova.

Al llarg de tot el cap de setmana tindran lloc dramatitzacions, visites al jaciment i a la col·lecció museogràfica, així com la ‘Fireta d’Artesania’, tallers infantils i la ‘Fireta dels Ibers’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà