Olocau inaugura dos exposicions de la la Universitat de València

A l’Aljub de la Torre de Pardines i en el Centre Cívic de Pedralvilla

Olocau va viure ahir una vesprada de marcat caràcter cultural amb les inauguracions de les exposicions itinerants ‘Espais Sagrats. El redescobriment de les ciutats maies al segle XIX: Teobert Maler a la Península de Yucatán’ i ‘Tebeos del Passat: Ciutats del Futur’. Dos esdeveniments que van reflectir l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament i la Universitat de València i que van tindre lloc a la sala de l’Aljub de la Torre de Pardines i en el Centre Cívic ‘ElsPins’ de Pedralvilla, respectivament.

A estes dos cites van assistir veïns del municipi, així com, l’alcalde, Antonio Ropero, i els edils Pascual Esteve, Desa Vilaplana i Olga Brínquez, de l’Equip de Govern, i els regidors María José García Pitarch i Alejandro Gómez, del PP. Per part de la Universitat de València, hi va acudir María Dolores Pitarch (delegada de la rectora de la UV per al programa Universitat – Societat).

El primer edil d’Olocau i la delegada van ser els encarregats de realitzar els discursos de presentació en amb dós actes i en les seues intervencions van recalcar la gran sintonia i la predisposició que ha existit en tot moment entre les dos institucions que representen per a oferir iniciatives culturals en la localitat. Igualment, van manifestar el seu interés a continuar treballant per a portar més propostes i van augurar un gran recorregut a esta relació de cooperació.

En la primera exposició, a més, els assistents van poder gaudir d’una explicació a càrrec de Cristina Expósito, comissària de la mostra juntament amb María Luisa Vázquez. Expósito va realitzar un recorregut cronològic i geogràfic des del nord fins al sud de la Península de Yucatán a través de les imatges captades en el segle XIX per l’arquitecte i fotògraf austríac i alemany Teobert Maler.

Gràcies a ella, els presentes van poder conéixer millor la civilització maia a través de construccions megalítiques, elements arquitectònics i artístics característics, espais de la classe social més elevada o representacions que mostraven les seues creences.

Un conjunt de documents de gran valor, ja que algunes de les ruïnes que hi apareixen ja s’han perdut, per la qual cosa les fotografies són l’únic registre que queda d’elles.

Quant a ‘Tebeos del Passat: Ciutats del Futur’, María Dolores Pitarch va ser l’encarregada de presentar una exposició que naix de l’Aula de programació de la UV dedicada al còmic.

En els seus diferents panells, es pot observar, dècada a dècada des delsanys 30, les concepcions que tenien els dibuixants nord-americans i europeus de com serien les urbs en el futur (pop, hipertecnològiques, apocalíptiques o retrofuturistes).

En definitiva, una interessant selecció de còmics en la qual es poden trobar obres clàssiques com a ‘Flash Gordon’ o ‘Buck Rogers’.

Per a Ropero, “és una gran satisfacció poder acollir estes dos fantàstiques exposicions, amb les quals fem un pasmés en la nostra aposta decidida per la cultura”. En este sentit, va posar en valor “el treball que es realitza des de l’Ajuntament per promoure este tipusd’iniciatives” i va aprofitar per a agrair a la Universitat de València “la seua confiança i la seua voluntat de fer-nos partícips del seu programa Unisocietat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà