BANNER LLIRIA

Daniel i Alfons Olmo presenten els llibres-discos ‘Petricor’ i ‘ReSàmara’

presentación libro Olocau

Amb una xarrada multimèdia van explicar el procés de creació

El Saló d’Actes d’Olocau va acollir la presentacidels llibres-discos ‘Petricor’ i ‘ReSàmara’. Els seusautors, l’il·lustrador i veí dela localitat Daniel Olmo i el seu germà, el músic, escriptor i líder del projecte VerdCel Alfons Olmo, van realitzar una xarrada multimèdia amb la qual van explicar el procés de creació d’amb dues obres.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament, va congregar unes 40 persones, entre les quals van estar, en representació de la Corporació Municipal, els regidors Salvador Navarret i Pascual Esteve.

A continuació, es va projectar el videoclip de la cançó ‘Onnaix la blanca llum’, de VerdCel, que va servir per a iniciar la presentació de dos treballs que combinen textos (d’autors com Josep Piera, Núria Cadenes, Isabel Clara Simó o Manel Rodríguez Castelló), novel·la gràfica i música, i que units formen ‘Arbre Vital’.

Daniel i Alfons van detallar el contingut de ‘Petricor’ (que pren com a referència els seus records i vivències) i ‘ReSàmara’ (basat en ‘Sàmara’, de 2008, que tenia com a eix el testimoniatge de la seua àvia), així com el procés d’il·lustració (amb una destacada tasca de documentació prèvia) i de producció per a aconseguir un híbrid de tradició i modernitat en les cançons.

També van recordar obres anteriors, com ‘Pais Viatge’ (2006), que han tingut una gran importància en el camí que porten recorrent junts des de fa més de 20 anys.

En la xarrada, va haver-hi espai per a la música de la mà d’Alfons, qui va interpretar tres temes de ‘Petricor’: ‘El riu’ (adaptació d’untext que Josep Piera va traduir d’un poema d’Ibn Khafaja, poeta medieval d’Alzira), ‘Emboquem el paisatge’ i ‘Aiguaneix’.

Per últim, es va projectar un audiovisual sobre els dos treballs que va mostrar el propòsit amb el qualvan ser realitzats: dur a terme una investigació de dins cap a fora que partira des del nucli familiar per a descobrir elsorígens i la identitat, rica i complexa, de la nostra terra.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà