Olocau s’uneix per a celebrar el 9 d’Octubre

9 octubre olocau

Olocau ha viscut el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb actes en els quals la cultura, la tradició, la llengua, l’esport i la història han sigut protagonistes. Una jornada organitzada per l’Ajuntament en la qual els veïns han mostrat la seua estima a les senyes d’identitat amb la seua participació.

El pati de la Casa de la Senyoria ha acollit l’acte Institucional, que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Antonio Ropero; dels edils Pascual Esteve, María José Guevara, Desa Vilaplana, Olga Brínquez, José Paricio, i Salvador Navarret; i, per part de Compromís, del regidor Vicent Murgui.

Ropero ha començat amb la lectura del manifest Institucional per esta celebració, un discurs amb el qual ha reivindicat el passat, ha valorat la importància de continuar treballant per a avançar com a societat, i ha mostrat el seu convenciment que “junts, podrem afrontar el futur amb esperança i il·lusió”. A més, ha subratllat el caràcter lluitador del poble d’Olocau per a millorar la qualitat de vida dels seus habitants i per a protegir el seu patrimoni històric, cultural i natural, i ha volgut transmetre la felicitació de la Corporació Municipal a les candidatures guanyadores dels Premis Nauiba 2024.

pilota olocau

Després, s’hafet entrega d’estos guardons. En primer lloc, a l’Agrupació Musical ‘La Melodia’ per la tasca de promoció i formació en matèria musical que duu a terme amb la Banda, el Cor i l’Escola. El seu director, Guillermo Berga, ha agraït el reconeixement, ha recordat a totes les persones que han format i formen part de ‘La Melodia’ i la seua contribució, i ha donat també les gràcies a tot el poble i a l’Ajuntament pel seu suport. A continuació, s’ha premiat als impulsors de les ‘Biblioneveres’, de Pedralvilla, per l’aposta que amb elles es realitza en favor de la cultura, la sostenibilitat i l’art. Raúl Contreras i Pilar Gil han recollit el guardó.

Posteriorment, ha donat inici la IV Lectura Pública de Poemes en Valencià, dedicada a Vicent Andrés Estellés amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. Els veïns han recitat diferents textos de l’autor com a homenatge al seu llegat.

El grup Melodemodomies ha oferit un espectacle centrat en Estellés en el qual la poesia i la música s’han unit. Tomàs Llopis (rapsode), Miquel Pérez (guitarra i música), Sandra Alfonso (violí), Maria Moreno (clarinet) i Francisco José Pérez (piano) han transmés al públic l’emoció, el sentiment i la intensitat que caracteritzen l’obra d’un dels més grans escriptors valencians. 

concert Olocau

La jornada s’ha représ al carrer Major, amb un taller i una partida de pilota valenciana entre dos equips formats per joves jugadors.

L’últim esdeveniment ha tingut lloc de nou al pati de la Casa de la Senyoria, amb el concert del duo local Ànima. Anna Roy i Francesc Sanchis han interpretat un repertori de cançons en les quals la música d’arrel es fusionava amb altres estils.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà