L’any passat es trobaren al jaciment 127 monedes d’or i bronze
Una vintena de joves de diverses ciutats d’Espanya, Itàlia i Portugal participaran des de dilluns vinent en el IV Curs pràctic d’arqueologia cristina i visigoda que tindrà lloc al jaciment de València la Vella a Riba-roja de Túria, organitzat per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i l’Ajuntament amb la finalitat que els estudiants i participants en perfeccionen l’aprenentatge.
Es tracta d’estudiants de grau postgrau de l’especialitat d’arqueologia procedent de Múrcia, Madrid, Catalunya, Andalusia, la Rioja i València, a més dels països veïns Portugal i Itàlia que des de el 29 de juliol fins el 16 d’agost tindran l’oportunitat d’aprendre les tècniques adients d’excavació, aprenentatge i usos instrumentals sobre la mateixa excavació, la lectura i la interpretació, a més de les fases del registre i la posterior documentació. Les feines estaran coordinades pels professors i arqueòlegs Josep Maria Macias, Albert Ribera i Miquel Roselló.
En 2016 es van reprendre les excavacions a València la Vella després de 35 anys d’absència. Entre els descobriments cal destacar-ne les dues torres de la muralla noves i les escales d’accés a la plataforma superior que han permès analitzar-ne els materials i les tècniques constructives. Una fotogrametria dels trams excavats, un actualització de la topografia general del jaciment i una documentació de la part més elevada del recinte, els murs i els paviments de morter van completar les tasques de l’àrea productiva, possiblement el conreu del vi.
L’any passat quan s’hi van trobar dues monedes d’or i altres 125 de bronze que es remunten a l’època visigoda i anteriors. Eixa troballa ha suposat millorar el coneixement del poblat, fundat l’any 550 pel rei Leovigild, en un context que fa suposar la possible existència d’una ciutat, a més d’edificis públics com una basílica en la zona.