El Quint de Riba-roja, premiat per la seua aportació en la recuperació de la memòria històrica


La Diputació reconeix a huit centres educatius

La delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València ha entregat els premis ‘La memòria en l’educació’ pertanyents a 2021 i 2020, l’edició de la qual no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia. Un total de sis instituts i dos col·legis de la província han vist reconeguda la seua implicació en l’estudi i la recuperació de la memòria històrica valenciana.

En l’edició de 2020 van resultar premiats els IES Foia de Bunyol, *Lluis Simarro de Xàtiva, Dr. Faustí Barberà d’Alaquàs i El Quint de Riba-roja de Túria.
En la present edició, el reconeixement ha sigut per al col·legi La Concepció d’Ontinyent, el col·legi Sagrat Cor de Quart de Poblet i els instituts Guadassuar i Jordi de Sant Jordi de València.

Tots ells han sigut guardonats en l’acte que va tindre lloc ahir en la Beneficència, en presència del president de la Diputació, Toni Gaspar, el diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, la directora general d’Innovació Educativa del Consell, *Reis Gallego, i la diputada d’Igualtat, Eli García.

Els premis ‘La memòria en l’educació’, que formen part del programa ‘La memòria a l’escola’ de la delegació de Memòria Històrica de la Diputació, pretenen incentivar “el treball dels centres educatius en aquest àmbit que, a través del coneixement dels fets esdevinguts en terres valencianes durant la guerra i la postguerra, tracta de retornar la dignitat a les víctimes i els familiars de qualsevol dels bàndols”, segons Ramiro Rivera.

Gaspar va coincidir amb el diputat en la importància de “no oblidar allò que no vam fer bé com a societat perquè no torne a repetir-se”, d’ací la importància de recuperar aquests fragments de la nostra història recent per a donar-los a conéixer en l’àmbit escolar. Per a Toni Gaspar, “la memòria és un acte de dignitat al qual tothom té dret”.

premios diputacion

‘La memòria a l’escola’ és el projecte de l’IES El Quint de Riba-roja, que tracta de cridar “a les coses pel seu nom”, en referència a termes com a exili, repressió, restitució, holocaust, comunisme, dictadura o feixisme, i que ha tractat de tornar al passat del poble a través d’entrevistes a familiars, professors i veïns de Riba-roja. La iniciativa ha implicat les famílies dels alumnes i ha arribat a tots els nivells de Secundària del centre.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà