BANNER LLIRIA

Riba-roja rep 2 milions d’euros per a un projecte de vertebració turística del Túria amb els recursos patrimonials

parque natural del turia

Es connectarà a través del Barranc dels Moros, la passarel·la del metre amb el barri antic i el riu

L’Ajuntament de Riba-roja rebrà 2.112.907,99 euros dins de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançat íntegrament amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Riba-roja ha sigut beneficiària de la subvenció per al desenvolupament del Projecte de vertebració turística mitjançant la unió del riu Túria amb la ciutat i els seus principals recursos patrimonials. Aquest és un dels 21 projectes de sostenibilitat turística en destí per a la Comunitat que han sigut subvencionats pel Govern, a través de la Conferència Sectorial de Turisme, per als quals s’han destinat més de 59 milions d’euros.

L’objectiu és connectar, a través del Barranc dels Moros, la passarel·la del metre amb el barri antic i el riu, i aconseguir redirigir als visitants des del Túria cap al nucli urbà. Així, el consistori pretén aconseguir l’objectiu de generar un turisme equitatiu i amb efectes positius en l’economia local.

El projecte s’executarà en tres anualitats i contempla cinc eixos programàtics; transició verda i sostenible, eficiència energètica, transició digital i competitivitat. En 2023 s’iniciaran els treballs d’adequació del Barranc del Moros com a itinerari turístic per als vianants i es crearà un itinerari *ciclopeatonal en el Camí dels Ánimes, que conclouran al llarg de 2024. Aquestes accions aniran acompanyades de campanyes de promoció segmentada i a través de la geolocalització a fi d’atraure a nous turistes interessats en la cultura i naturalesa.

En 2024 s’executaran altres accions com la creació d’un itinerari ciclopeatonal en el Camí dels Ánimes, que inclourà la instal·lació de miradors i la reducció del trànsit rodat en la zona i l’adequació del Barranc dels Moros com a itinerari turístic per als vianants i no motoritzat, amb connexió del nucli urbà i el Parc Natural, al llarg de cinc trams (tram 1; centre de salut, tram 2; c/Velázquez-Ramón y Cajal, tram 3; *Camí València, tram 4; Safareig-Eres Altes i tram 5; fins a la desembocadura). El cost de l’actuació serà de 600.000 euros i inclourà l’execució de rampes i escales d’accés per als vianants, condicionament paisatgístic, instal·lació de mobiliari urbà i recuperació i habilitació d’espais per al vianant.

Altres accions aniran relacionades amb la transició digital amb el desenvolupament d’accions com l’aplicació de jocs o proves competitives, orientats a la relació del riu amb la història de Riba-roja., el comptatge de persones al Parc Natural a través de sistemes intel·ligents que determinen els fluxos de visitants, la *sensorización de contenidors, per a facilitar la seua gestió i reduir emissions o la instal·lació d’un panell d’instal·lació de dades, que permetrà la recollida d’informació per a una presa de decisions eficient.

En el marc de l’eix de transició verda i sostenible en 2025 s’invertiran 444.500 euros amb la creació del Centre d’Interpretació i formació de la naturalesa, emmarcat en el projecte Gènesi Túria i es col·locaran pèrgoles amb vegetació autòctona i en espais oberts per a crear espais de *sombraje al llarg del recorregut del *Barranc *dels Moros. També cobraran protagonisme aqueix any les accions destinades a la competitivitat, entre les quals s’inclou l’accessibilitat dels jaciments arqueològics, concretament el jaciment de València la Vella, mitjançant l’adaptació d’accessos i senderes a les persones amb discapacitat. En aquesta acció s’invertiran 120.000 euros, en dues anualitats.

L’alcalde Robert Raga ha destacat la “gran oportunitat que brinda aquesta inversió per a millorar el nostre posicionament com a destí en tot el territori nacional”. *Raga ha matisat “en els últims anys hem impulsat el turisme com una font de riquesa per al nostre municipi, amb atractius com la Festa del *Dux, l’Espai d’Art Contemporani, ECA, els jaciments visigots o els Museus MUPLA (Jaciment del Pla de Nadal) i MUCA (Museu de Ceràmica del Castell) i ara és el moment de donar un empenyiment per a consolidar el nostre enclavament estratègic com a destí”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà