BANNER LLIRIA

Els incendis de Riba-roja i Vilamarxant han sigut provocats segons la Guàrdia Civil

incendio ribarroja
FOTOS: PAU TINEO/INFOTÚRIA

Una brigada forestal continua treballant en les tasques d’extinció

La investigació de la Guàrdia Civil sobre els incendis registrats el passat 3 d’abril a Vilamarxant i el 25 del mateix mes en Riba-roja ha confirmat que tots dos van ser intencionats, amb l’aplicació de flama directa, i s’analitza la seua possible relació amb el nou foc d’aquest cap de setmana al parc del Túria.

Segons han assenyalat fonts de la Guàrdia Civil a EFE, els agents han obert una investigació d’aquest tercer incendi en Riba-roja, que es va originar enfront de la urbanització Masia de Traver -en la mateixa zona que el del passat 25 d’abril-, i la possibilitat que estigueren relacionats i tingueren una mateixa autoria, encara que estan obertes “totes les hipòtesis”.

@infoturia

Mostramos los efectos del incendio del Parc Natural del Túria en Riba-Roja del Túria #incendio #incendiosforestales

♬ sonido original – InfoTúria

Fonts municipals han indicat així mateix que la Policia Local està recollint informació dels testimonis del lloc per a posar-los a la disposició de la Guàrdia Civil.

L’incendi del dissabte, que es va declarar al costat del Parc Natural del Túria i va obligar a decretar la situació 1 de Pla Especial d’Incendis Forestals, va ser donat per controlat la vesprada d’aquest diumenge.

Segons ha informat el consorci provincial de bombers de València, sobre el terreny treballen aquest dilluns en les tasques d’extinció una brigada forestal BRIFO i un coordinador forestal, al costat de dues unitats de bombers de la Generalitat.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, en declaracions ahir en la zona de l’incendi, al costat de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, va advertir que en els últims 12 anys s’han registrat en la zona 60 incendis, un dels més potents el d’aquest cap de setmana, ja que es donava la “tempesta perfecta: 30 graus, 30% d’humitat i 30 quilòmetres per hora de vent”.

Raga va assenyalar que la canya de la zona és “clau” perquè contribueix a la propagació, i va indicar que el consistori ha treballat amb la Conselleria de Medi Ambient i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a l’eliminació d’aquesta vegetació, amb ajudes de fons europeus.

L’alcalde demana una major inversió en les zones “interfície”, les que vinculen els habitatges amb la naturalesa i el parc natural, mitjançant una actuació especial i una “millor gestió” d’aquest paratge, quant al manteniment per part de la Generalitat i una major inversió de la Confederació.

Raga ha demanat també reunir-se amb responsables de la Conselleria de Medi Ambient davant els últims incendis, tres en un mes, de la qual espera resposta.

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, va informar també ahir que la Guàrdia Civil està investigant les causes d’aquest últim foc, al mateix temps que va mostrar la seua col·laboració amb l’ajuntament “en les qüestions que siguen necessàries”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà